What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

fredag 24 augusti 2012

LADY STAY DEAD (1981) Australien, 91 minuter. Regi: Terry Bourke.Trädgårdsdags med Gordon

Skägg, pilotbrillor och tangakalsonger. Kan det bli mycket sexigare än så?

Gordon (Chard Hayward) arbetar som trädgårdsmästare hos den bitchiga divan Marie Colby (Deborah Coulls) och när han inte är upptagen med att klippa gräs eller häckar gillar han att fantisera och masturbera om och till sin sexiga arbetsgivare. Inte nog med det, han tycker även om att förvalta sina fantasier till verklighet och efter en utskällning för mycket av fröken Colby fattar vår vän humör och ger sig på henne. Saker går snabbt överstyr och när Maries syster oannonserat dyker upp har Gordon väldigt mycket att dölja.

Gordons älskarinna.

Det här är något så ovanligt som en icke-amerikansk psycho/slasher-film från tidigt 80-tal och inledningen är hur skön som helst med en härligt perverterad Gordon som -SPOILER ALERT- älskar med en docka utklädd till Marie Colby och smygfluktar på henne samtidigt som han älskar med ett hål i sanden. Fluktandet kryddar han med fantasier om gamla sexbrott han utfört. Vi bjuds på fin frontal nudity, nej inte på Gordon men däremot får vi njuta av när han poserar framför en spegel endast iklädd tangakalsonger! Ron Williams musik är mysigt 80-tals-slasheraktig och Gordons barnsliga psycho-beteende lovar gott inför filmens fortsättning. Tyvärr stagnerar filmen när systern Jenny (Louise Howitt) dyker upp. Filmen förvandlas då efterhand till en katt-och-råttalek och enda höjdpunkten är när en skadad polis råkar få en molotov cocktail på sig.

BETYG: 3/7 Klart sevärd, även om inledningen lovar för mycket.

Våldtäktsoffret kanske mjuknar upp lite med en skön massage?

Hunden Cilla är väldigt misstänksam mot Gordon.

Men Gordon! Du är ju som Hyresbostäders hyresgäster som vägrar acceptera människors gränser.

Aj då Cilla...

Polis brukar det våld som stunden kräver - och det funkar.

Usch då. Här tvingas man länka till en sån där smutsig sexsida för att visa ett klipp från filmen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar