Gerontologen Evan (Ryan Lord) träffar marinbiologen Kim (Julia Culbert) och tycke uppstår. De är båda väldigt oroade över klimatförändringarna samtidigt som de är passionerade fans av Hitchcocks "Studie i Brott". Deras spirande romans avbryts dock av naturens hämnd i form av en ny fågelattack.
Ånej! Inte sea-dohhh-ggies... Varför?
Kungen, kejsaren och mästaren av romantiska thrillers är tillbaka! Här på Udda Film kastade vi oss genast över den purfärska uppföljaren till megakalkonerna Birdemic: Shock and Terror (2010) och Birdemic 2: Resurrection (2013). Det var dock med en stor portion skepsis då redan del två hade ramlat in i cash in-fällan. Skulle det bli ännu värre i denna del?
Aha! Naturligtvis.
Nej faktiskt inte. Uselheten är så enorm att den inte kan döljas av någon skitnödigt påklistrad självinsikt. Även intervjuer med Nguyen ger tydligt sken av brist på förståelse för inkompetensen han bär på. Detta betyder tyvärr inte att han avstår från att försöka skojflirta med publiken då tyvärr den berömda klädhängaren råkar ligga och skräpa på en strand, redo att användas som vapen mot de ilskna CGI-örnarna.
Vi får se en film i filmen. Enda gången det är en hel sekvens med snygga shots. Samtidigt åker en skakig kamera fram och tillbaka på Evan. 🙂
På tal om CGI-örnarna så har de uppgraderats en smula, men lugn - de ser fortfarande ut som skit från en svunnen Windows-era. Som vanligt får vi dock vänta en evighet innan de dyker upp. Närmare bestämt två tredjedelar in i filmen (!) och då står de för ett ganska stort antiklimax. För oss som sett de tidigare två delarna är ju WTF-faktorn borta när uselt animerade örnar bombar (och självmordsbombar!) idylliska kustsamhällen och de bjussar ju inte på något nytt här precis. Snarare tvärtom då syraattackerna och allmän variation är borta. Nej, Nguyen hade väl inte råd eller ork att göra något spektakulärt med den knasiga avslutningen, vilket är synd då det kunde ha eleverat filmen till nya kalkonhöjder.
Evan lägger in högsta växeln på första dejten och förför med lite fakta.
Den horribla "uppbyggnaden" i filmens två första tredjedelar är då roligare då det är en masterclass i hur man INTE gör film. Det händer i princip inte ett skit. Vi bjuds på filmhistoriens stelaste romans där Lord robotrapar repliker och scener ofta avslutas med underbara alldeles för långa obekväma tystnader. Parets kärlek känns verkligen "glödande". Särskilt när Evan stelt förklarar sin kärlek och Kim fnittrar att "Betyder det att du kommer köpa en Tesla till mig?".
Kim är golvad.
Som vanligt är ljudet fantastiskt och det dröjer inte länge innan det garvas i Udda Film-soffan åt det gulliga trampet. D v s det inte allt för väl pålagda ljudet som då även innefattar dialogen. Detta blandas som vanligt hejvilt med olika ljudupptagningar i helt olika kvalitet. Det här är även ett fenomen som drabbar bilden. Vi får faktiskt en del riktigt fina och väl-grade:ade klipp som i samma scen blandas med uselt skakiga och utfrätta bilder. Det är skoj när man försöker lägga in proffsiga dolly-åkningar men samtidigt inte kan hålla kameran på dollyn still. Förtjusande! 😆
"Woo" is right... Den här mikrodemonstrationen pågår i flera minuter.
Det finns tonvis med detaljer att fördjupa sig i men skulle vi utveckla det enorma tjatet om global uppvärmning, den märkliga (och evigt långa) danssekvensen eller varför örnarna abrupt bestämmer sig för att skita i attacken på mänskligheten skulle denna recension bli en roman.
BETYG: 4(+)/7 Trots örnantiklimaxet och blink-blinkandet med klädhängaren är det en väldigt roande resa i uselt filmmakeri.
Överexponerad bakgrund och underexponerad förgrund = det bästa av båda världar! Det är f ö den riktige målaren Ryan Martin som stapplar sig genom repliker här. Det är han som ligger bakom alla van Goghska målningar vi ser i våfflan. Även om han inte får credd för det.
Evan går på husvisning som visar sig vara ett maskerat konstvernissage tydligen...
Av en händelse adresserar alla van Gogh-aktiga målningar den globala uppvärmningen.
Hm, undra varför inga av dessa Birdemic-målningar finns på Ryans Insta-sida...
Kärleksparet träffar en Elon Musk-figur som berättar om sin lösning på den globala uppvärmningen. Efteråt åtnjuter de en obekväm paus.
En väldigt subtil produktplacering.
Akward pause.
Varenda tjomme de stöter på har en kommentar om den globala uppvärmningen.
Evan snubblar sig fram till en kärleksförklaring.
Kim besvarar kärleken varmt.
Damien Carter levererar som vanligt underhållningen och paret dansar lyckligt till de glada tongångarna.
Den lyckan! 😃
Nguyen slår på stort och slänger in en sångare till! Direkt efter Damiens glada nummer kommer Chris Dale och påminner oss om att le trots att världen går åt helvete.
Ni noterade väl att en entusiastisk fan med oranget hår dykt upp och satt sig i soffan?
I Nguyens universum har inte brudarna underkläder utan bara badkläder.
Den halvslaka tummen upp betyder inte att Evan inte uppskattar det.
Så bryter då helvetet äntligen löst! Notera hur strandflanörerna fullkomligt nonchalerar de grymma CGI-örnarnas brutala bombangrepp.
Inte ens den tuffaste bikern kan värja sig mot de vitbukiga havsörnarnas grymma attack!
De har nu lärt sig att cirkulera.
Grep och paraply hjälper föga.
Den ädle gangsterrapparens sista ord. 😂
Känsliga tittare varnas!!!
Japp, där har vi den. Den dummare delen av kalkonfilmspöbeln måste ju tillfredsställas. 😑
In i det sista lyckas Nguyen klämma in ett generalfel. Vit text rullar över filmpostern som har....vit text.
Trailer
Lövräfsa for the win?
Outlaw bikers vs. sea eagles!
Nguyen förväntar sig en och annan oscar för detta mästerverk.
Och vi kan glädja er med att det redan planeras för en del fyra! 👍
R.I.P. Patsy van Ettinger, den ständiga mamman som skulle ha varit med även i denna våffla. Tyvärr hann hon kila vidare innan.
Den indiska prinsessan Neslihan besöker Turkiet och den värdefulla tiaran hon skyltar med väcker direkt superskurken Kilinks intresse. På samma flight finns även magikern Mandrake och hans trogna följeslagare. Tycke uppstår mellan magikern och prinsessan så han kommer därmed hamna på en oundviklig kollisionskurs med Kilink.
Kilink har uppenbarligen en oförklarad självflaggelationsfetisch.
Vi bränner av ytterligare en film med vår älsklingsskurk då vi hittade en maläten kopia på den vrålhycklande plattformen YouTube. Den här är dessutom textad och då på ett så klassiskt uselt vis att vår google-översättning på Kilink vs. Frankenstein (1968) framstår som nobelprisvinnande prosa i jämförelse.
Hans älskarinnor och undersåtar har klädsamma K:n inristade på kroppen.
Här är Kilink i bättre form än i ovan nämnda film då han återigen är über-boss för en skrupelfri liga som sysslar med vit slavhandel istället för att vara någon slags solokriminell figur. Hans klassiska hångarv ekar friskt och allra bäst när han -SPOILER ALERT- kör över en stackars rymling som flytt från hans påtvingade bordellverksamhet.
Kolla bara in den Joker-liknande typen till vänster.
MEN! Det finns uppenbara nackdelar med den här våfflan. Till att börja med får vi inte se Kilink i sin klassiska skepnad förrän 21 minuter in i filmen och när ni tar en titt på rullens totala längd inser ni att nästan halva våfflan har passerat då. Vi säger "klassiska skepnad" då Kilink faktiskt dyker upp redan andra minuten in, fast då i civil oigenkännbar skepnad. Tyvärr är det mest omaskerad vi får se Kilink genom hela filmen och även om han är en stilig turk försvinner ju hela hans bedårande magi i och med detta.
Men vilken fin spegelreflexkamera du har!
Det är också tråkigt att Mandrake ska stjäla Kilinks spotlight och ställa till det för vår antihjälte. Hans lökiga trolleritrick, som framkallas m h a grova klipp och genom att köra filmen baklänges, är inte svinkul och det hjälper föga (fast lite...) att hans trogne tjänare Abdullah* har världens blackface. Mandrake har även en helt överflödig brud med skolflickeflätor i släptåg men hon är lämpligt borttrollad när magikern flirtar runt med prinsessan.
Men Mandrake trollar (bokstavligt) till det.
Nackdelarna drar ner väldigt mycket på vad som skulle ha kunnat vara en kanonrulle. Med ingredienser som: trafficking, piskningar och skadeglädje vid mord borde filmen vara mycket roligare än vad den är. Synd.
BETYG: 2(+)/7 Kilinks sadistiska upptåg devalveras rejält av demaskering och fokus på annan irrelevans.
Psyyyyyche!
Winning!
Abdullah stämmer upp i ett brett blackface-leende.
Samtidigt utdelas det pimp hands på Kilinks slavbordell.
Abdullah är Mandrakes underdånige och trogne blackface-tjänare. Hur PK som helst!
Äntligen!
Samtidigt som Kilink lägger av smygfisar på den sovande Mandrake kan vi se att den senare råkar vara en Beatles-fan.
Även om Kilink är nonchalant stilig med en tagg i käften är det inte så här vi vill se honom.
Lagom "horrible" textning. Precis som sig bör.
SO ARE WE! 💗
Kilink tar sig en titt i bordellens flukthål.
Lika bra att skjuta en super-8-film på skeendet också.
Kilink talar respektfullt till sin tjej.
Hon tröstar sig vid flukthålet.
Joker-Mustapha fluktfilmar lite.
Hon flyr hals över huvud från slavtillvaron!
Är det inte en bil som förföljer henne?
Bakom ratten. 😃
Slutsprunget för sexslaven.
Samtidigt fostras andra sexadepter på bordellen.
Kilink kopplar av med lite egen "fostring".
Abdullah muckar gräl och förser oss med lite obehövlig comic relief.
Det är "komiskt" när han bryter fjärde väggen med sitt blackface.
Tokroligt!
Kilink vill gärna plantera en tomahawk i nyllet på Mandrake och vi har full förståelse för det.
Plötsligt uppstår ett erotiskt ögonblick...
Kilink njuter i fulla drag av upprappningen Mandrake och Abdullah får.
Den skadeglädjen går det inte att ta fel på.
Kilink har förvandlats till en...dohhhh-ggie! Helloooooo Kilink!!!
LOL.
Det blir även lite mysig produktplacering.
Det är gott att röka.
Mmmm...Marlboro.
Rena rama musikalen när det tokdansas på stranden till olidliga toner av turkschlager. 😫
Nära relation ändå.
Förklädd till chaufför.
Kilink drar sig inte för lite #metoo.
"LOL" säger hon alltså när hon tappar förtroendet för Kilink. Okej.
Hela rullen.
*Ja, det är någon slags turkversion av Stan Lees Lothar-karaktär.