What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

fredag 20 januari 2023

KILINK VS. FRANKENSTEIN (1968) Turkiet, 47 minuter. Regi: Nuri Akinci.



Don't fuck with Kilink!

Jo, som vi har väntat!

Samtidigt som Kilink försöker sno åt sig en guldstatyett åt sin flickvän håller Dr. No på och försöker få liv i Frankensteins monster för att hämnas på Kilink som just stulit hans båt. Till detta behövs blod och Dr. No skickar ut sin älskarinna, utklädd till Kilink, för att kidnappa lämpliga offer för de ofrivilliga blodtransfusionerna.

En motståndare försöker visst förföra Kilink.

En kär gammal vän återvänder till Udda Film i form av den turkiske superbrottslingen Kilink. Denna länge försvunna film har just dykt upp i en sargad version fylld av drop-outs och rullande bildrutor. Vår kopia hade bara ryska undertexter så vi var tvungna att fixa engelska själva genom att köra dem genom Google Translate. LOL. Nu verkar ju de flesta undertexter till turksploitation-filmer vara tillverkade på just det viset så vi märkte ingen skillnad i "kvalité". 😊

Turkiets svar på Groucho Marx.

Bara för att en turkrulle har undertexter betyder det ju inte att den blir begriplig så det är först efter att man sett filmen som vissa pusselbitar faller på plats. Vi kastas direkt in i ett gäng dåligt koreograferade slagsmål för att sedan så sakteliga introduceras för ett gäng karaktärer som vi har svårt att hålla reda på vad de har för syfte. Filmen tappar rejält fart i mitten och en nattklubbsscen där vi bara får se folk som dansar och tittar skumt på varandra i tre minuter hjälper ju inte till direkt.

Kvällsmys vid avlyssningsradion.

Efterhand får vi se Kilink i aktion igen och favoritscenen är givetvis när hans svinaktigaste sida lyfts fram då han -SPOILER ALERT- har kidnappat Dr. Nos älskarinna och piskar henne hårt för att få fram information om var den onde doktorn befinner sig. Hon vägrar, men det visar sig att Kilinks tjej har ett sanningsserum som de injicerar älskarinnan med som då direkt talar om vad de vill veta. Som ni förstår var ju då Kilinks frenetiska piskande fullkomligt onödigt. 😆

Sisådär kvalité.

Vi drabbas dessvärre av ett tekniskt missöde drygt halvvägs in i filmen som tar en stund att lösa så vår initiala entusiasm dämpas rejält i takt med svordomsramsorna som avlöser varandra. Detta påverkar naturligtvis vårt fragila humör och upplevelsen att åter få njuta av vår älskade Kilinks eskapader devalveras till viss grad.

BETYG: 3/7 Kilink kommer tyvärr inte riktigt till sin rätta här och får inte riktigt utrymme för sina sedvanliga elakheter.

Djävulskt!

En random doggie.

Dr. Nos monster.

Skräckinjagad.

Skräckinjagande.

Kilink lär buse att headbanga.

Vår hjälte laddar på en av många rallarsvingar.

Kilink har ett brett spektra av närstridsmetoder.

Cuh-rack that whip Kilink!

Superskurk!!!

En yrvaken Frankenstein*.

 Kilink: Sadistisk superskurk men hundälskare. 🐕💗

Hela filmen men endast med ryska YouTube-undertexter.

*Ja, i denna rulle är han inte Frankensteins monster utan rätt och slätt - Frankenstein!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar