What is this shit?

Mitt foto
HÀr presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstrÄkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hÄllet pÄ författarens humör för tillfÀllet och god smak har sÀllan företrÀde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrÄ ska lyftas fram och frÀmjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland fÄ sig ett vÀrdigt omdöme. Det Àr fritt fram att lufta allehanda Äsikter hÀr.

lördag 9 februari 2019

FRIDAY THE 13TH: THE CURSE OF JASON (2014) USA, 26 minuter. Regi: Jack Norman & Brandon Prewitt.



There can be only one

The horror! đŸ˜± En lĂ€gereldsgitarrist! 😭

Ett Är efter att ett gÀng ungdomar mördats vid Camp Crystal Lake försöker en familj rusta upp lÀgret och Äterta platsens goda rykte. De borde dock först ha försÀkrat sig om att Jason fortfarande inte Àr kvar. De fÄr betala ett högt pris för sin oaktsamhet och sonen i familjen, Jimmy (Aaron Darling), traumatiseras djupt av upplevelsen och börjar identifiera sig med Jason...

Oldschool-Jansson to the rescue.

Vi kör pĂ„ med ytterligare en fanfilm till Janssons Ă€ra efter att ha plöjt den inte alltför bra Friday the 13th: Halloween Night (1994). Den hĂ€r vĂ„fflan Ă€r definitivt mer vĂ€lgjord och ambitiös. Den Ă€r verkligen en hyllning till filmserien dĂ„ man plockat smĂ„ godbitar som exempelvis allt frĂ„n Jasons sĂ€ck pĂ„ huvudet frĂ„n del tvĂ„ till olika mord vi minns med vĂ€rme. 😊 Att t ex Jimmy identifierar sig med och till slut kliver in i Jason-rollen Ă€r ju direkt frĂ„n del fem.

SÀllan har vÀl ett mord varit mer motiverat.

Nu surfar den hÀr rullen rÀtt bra pÄ hyllningsvÄgen samt det faktum att morden duggar tÀtt pÄ den korta tiden. I sjÀlva verket Àr vÀl manuset inte superimponerande och skÄdespeleriet kunde definitivt vara bÀttre, sÀrskilt vad betrÀffar en sÄdan central karaktÀr som Jimmy. Det Àr inte jÀtteavancerad gore, men med den mordfrekvensen skulle det nog bli ett sjuhelvetes jobb att lÀgga pÄ makeup-FX om allt skulle drypa av tarm. Det gör liksom inget och man blir ÀndÄ glad nÀr de klassiska sovsÀcks- och huvudknÀck med livrem-morden dyker upp.

Kom igen dÄ Jansson, fimpa den dÀr Justin Bieber-typen dÄ!

En detalj som vi absolut HATADE var nÀr man slÀngde pÄ högljudda pukor pÄ ljudspÄret för dramatisk effekt. Det lÀt förvillande likt irriterande pukor vi fÄtt lyssna pÄ i en studentfilm, dÀr de var lika malplacé som hÀr. Just pauseringarna i trummande fÄr det att krypa i vÄra skinn. Ta bort!!!

BETYG: 3/7 Helt okej hyllning och relativt vÀlgjord. Pukorna pÄ soundtracket kostade dock genast betygspoÀng!

NÀhe. Plötsligt kommer Biebers syrra och puttar bort Jansson - och dÄ menar vi verkligen PUTTAR, inte knuffar.

Änglakörsögonblick.

Vad kallas denna variant av PTSD inom psykiatrin? NÀr man Àr sÄ traumatiserad av ens familjs död att man mÄste sova med en replika av mördarens mask (som han inte ens hade pÄ sig nÀr han mördade familjen), stockholmssyndrom-gulle-PTSD?

Han bearbetar sitt trauma genom att rita...

...samt spetsa smÄ djur.

Botad! ...eller?

Det blir lite comic relief med fuldans. 😬

Som sagt, there can be only one. ☝

Inte visste vi att Jansson var ett sÄdant svetto.

Klassiker.

OcksĂ„ ett kĂ€rt gammalt mord. 💗

FlytvÀst kids - kom ihÄg flytvÀsten!

Trailer (som vi förutsÀtter spelades in innan filmen för att fiska pengar).

En annan variant pÄ trailer.

Hela filmen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar