What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

fredag 18 augusti 2023

THE CRACK CONNECTION (1987) Västtyskland, 95 minuter. Regi: Hajo Gies.



The moustache connection

Götz bjuder på en rejäl megatysk mustasch!

Schimanski (Götz George) är en otyglad snut som gör saker på sitt eget sätt men när han börjar nysta i en knarkhärva som leder till nattklubben Sunflash stöter han på patrull. Han snubblar där även på sin styvdotter Conny (Claudia Messner) från ett tidigare förhållande. Hon är nu vuxen, kallar sig för Zabou och är på något sätt inblandad i klubbens skumma verksamhet.

Kolla! Ungarna från Bahnhof Zoo är med också.

Tyskarna tar sin favorit-TV-snut och gör "amerikansk" actionfilm av honom. D v s dum action med "charmig" drulle som har glimten i ögat. Det bästa med det är att var och varannan man i filmen har en rejäl mustasch. "Porrfilmsmustasch" skulle väl lekmännen kalla det men detta är mer än porr - det är stortyskt! Ja, lika stortyskt som speedos på en medelålders överviktig man och bruna lekar i sovrummet.

När man rakar sig som Chop Top.

Trots att filmen är ganska manusmässigt innehållslös är den ändå lite lagom underhållande. Vi hade väl i ärlighetens namn hoppats på lite hårdkoktare eller sleazigare rulle än detta men vi fick helt enkelt nöja oss med mustascherna och den sköna sexuella spänningen mellan styvfar och vuxen styvdotter. "I'm your father." protesterar Schinmanski när Conny gör sina närmanden. "Mm-mm! You're not my father." replikerar hon innan de möts i grovhångel.😊

Eberhard Feiks musche är så stortysk att den är gränsfall Habsburgsk!

Av citaten ovan förstår ni säkert att vi tyvärr inte kunde se våfflan på originalspråket. Det spåret saknade text och vår skoltyska skulle nog bara räcka till en tysk porrfilm med låg budget.

BETYG: 3(+)/7 Småunderhållande men vi hade väntat oss mer av stortyskarna.

Fisk-gore!!!

En freestyle kids!

Låt oss insupa ett par mustascher till.

Självklart blir det skämt på bögars bekostnad i sann 80-talsanda.

Livet är hårt *host host* när man är plastfarsa åt 80-talsfräschingar.

Detta är som en mash-up av ett Bowie- och Pink Floyd-omslag.

Locations, locations, locations!

Ingen trailer. Dock hela rullen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar