What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

onsdag 15 juli 2020

REVENGE OF LADY STREET FIGHTER (1990) USA, 90 minuter. Regi: James Bryan.



Repris av Lady Street Fighter

Vår hjältinna har blivit lite till åren så som många andra blonderar hon sig.

Författarinnan Wendy (Ruth Peebles) lunchar på ett kafé med sin förläggare när plötsligt en skadad Linda (Renee Harmon) stapplar in och ger henne en mapp med sina memoarer. Dessa är eftertraktad dokumentation för folk på båda sidor av lagen och samtidigt hett stoff till en ny kriminalbok för Wendy att skriva. Priset hon får betala är dock att bli en del av skeendet.

De nya klippen är ofta ur fokus. Känns väl mer autentisk så...

Oj! Där snirklade vi till en resumé som näst intill verkar begriplig - för filmen är sannerligen motsatsen. James Bryan måste ha slängt ihop det här vraket till följd av något slags genomneurotiskt tvångsbeteende då en uppföljare trots allt utlovades när första rullen kom. Han har helt enkelt recyclat Lady Street Fighter (1985) och filmat några nya genomusla scener för att rama in skiten. Vi minns inte alls något från originalet  men när man läser vår egen recension märker vi att många av de komiska poänger vi tänkt ta upp här redan är omnämnda där. Återigen, Harmons tyska brytning är vad som räddar detta förvirrande stolpe-stolpe-ut-vrak till våffla men det räcker troligtvis med att kolla den första mycket kortare filmen då det mesta verkar vara samma sak.

BETYG: 2/7 Har man inte sett första filmen kan nog vissa idiotiska kalkongrepp vara rätt kul. Det är verkligen förbluffande dåligt.

Tur att denna bild är i fokus så man kan njuta av den wetlooken.

För er som föredrar lite mer råbarkade typer.

Sen är det mest recyclade bilder från första rullen.

Ja givetvis är denna scen med igen.

När man desperat försöker tilldra sig coronaviruset.

En mer feministisk tolkning av grottmänniskointimitet.

Jesus är besviken på denna våffla.

Lugn, det är bara en författarfantasi - och det är författarinnan som är i den råbarkades grepp.

Klicka på länken ovan för att se fler bilder från "den här" filmen.

Rafflande karatescen!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar