What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

fredag 20 augusti 2021

SELKIE (2014) Storbritannien, 14 minuter. Regi: Simon Booth.



Du är min fisk-bitch nu!

Är du en incel* är din lycka gjord om du finner detta.

En fiskare (Joseph Rye) hittar ett sjöjungfruskinn på stranden som han tar hem. Kort därpå dyker en naken kvinna (Emily Booth) upp vid hans dörr och hon vill desperat ha sitt skinn tillbaka. Fiskaren ser istället sin chans att få sig en slav och håller därmed skinnet inlåst i en kista med nyckeln i ett halsband runt halsen.

Emily har blivit lite väl i form på äldre dar.

Vi blev lite nyfikna på den här kortfilmen av syskonparet Booth då vi gillade den yppiga Emily när hon poppade upp i gamla brittiska skräckvåfflor som "Sacred Flesh" och "Cradle of Fear". Hon spelar här den förslavade sjöjungfrun och har dessutom skrivit manuset.

Det manliga förtrycket får ett ansikte.

Vi kan väl tyvärr inte påstå att vi är imponerade då det skriker lågbudget (på ett tråkigt sätt) om filmen med inte alltför övertygande scenografi. Själva berättelsen är också ganska händelselös med sjöjungfrun som behandlas som skit och bara vill komma åt sitt skinn och fly. -SPOILER ALERT- Det gör hon förstås till slut - och krälar tillbaka i havet. The end. Jaha? Vad ville man säga med detta? Att fiskare är assholes? LOL. Nej, någon form av twist eller smärre vändning hade varit önskvärt. Dessutom är Booth inte lika yppig längre vilket är synd. Nåja, det var hyfsat foto av brorsan (och regissören) Booth i alla fall.

BETYG: 2(+)/7 Ganska tråkigt och händelsfattigt.

Tänk vad en stackars gumma får gno.

Sexslav som av naturliga skäl luktar fisk.

Glödande passion i sänghalmen.

Vackert kustlandskap ger bara magknip av längtan.

Verkar som om det mesta av budgeten gick till makeup FX.

Hela rullen.

*F ö en ganska nedlåtande term på ensamma män som då ska stigmatiseras och förlöjligas för att de inte kan finna en partner. Typ: Radikaliserad onanist med foliehatt. Fast det är klart, i denna PK-värld är det okej att hacka på vissa grupper...



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar