What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

fredag 6 augusti 2021

GAY JESUS (2015) USA, 34 minuter. Regi: Paul McAroni.



En modern tolkning

Judas och Jesus: After-sex relax.

Judas (Sam Hays) är väldigt förälskad i Jesus (Jarod Thayne) och vill helst ha honom helt för sig själv, men Jesus älskar alla så Judas får vackert finna sig i att föremålet för hans kärlek försvinner iväg ibland. Satan (Richard Chandler) ser Judas smärta och utnyttjar honom för att komma åt Guds son.

Jaromir Jagr var inte först med hockeyfrillan.

Vill man reta upp någon är det ofta ett säkert kort att rikta sig mot kristna och en förmodad majoritet av dessa är inte helt bekväma med homosexualitet och då i synnerhet inte med tanken på att föremålet för deras dyrkan skulle vara chokladpackare. Så exploitation-bolaget Ungovernable Films vaskade fram en 1000$-budget, ett gäng villiga aktörer och skred till verket.

Satan är trygg i sin maskulinitet och kan sminka sig.

Vi ska villigt erkänna att vi förväntade oss en mer korkad orgie av obsceniteter än vad som serverades men vi överraskades faktiskt av att det fanns en del tanke i manuset och att det smått teatraliska agerandet inte var genomuselt. Visst är det obscent (om man är kristen...) och man sparar varken på gore eller slaka penisar. Om "hädandet" inte skulle räcka har man för säkerhets skull slängt in ett par nakna demonbrudar som gnager på kapade fötter och urinerar i flaskor.

Varsågoda fotfetischister.

Det som är intressant är den skojiga tolkningen av denna bibliska historia och hur man mitt i alla överdrivet fjolliga och bögiga situationer faktiskt reflekterar över maskulinitet och homofobi. Det är också lite ironiskt, med tanke på titeln, att Jesus är bland de minst böga karaktärerna då han gärna även kryper på Maria Magdalena (Nikki Hentz) medan andra tycks nöja sig med köttbatong.

BETYG: 3(-)/7 Bättre än vi trodde men ändå inte någon superhöjdare.

Finns det hjärterum finns det stjärtis...förlåt, stjärterum Judas!

Världshistoriens första film med en upskirt på Judas?

Hemma hos Pontius Pilatus hänger en massa lättklädda snubbar.

Denna hälsning samtidigt som det talas om judar...

Att småapplådera hysteriskt på detta sätt är inte ett dugg gay.

Chris Robinson tänker tillbaka på Black Crowes storhetsdagar.

Romerska soldater: De är kåta (och närsynta).

Hela våfflan (trailers i början).



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar