What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

fredag 4 mars 2022

THE GIRL IN ROOM 2A (1974) Italien, 86 minuter. Regi: William Rose & Dick Randall.v



BnB med det lilla extra

En het brud i ena änden...

Margaret (Daniela Giordano) har just släppts från häktet efter att ha blivit inspärrad på felaktiga grunder. Hon tar in på ett rum som hyrs ut av den märkliga Mrs. Grant (Giovanna Galletti). Snart börjar Margaret känna obehag och ha märkliga mardrömmar om ond bråd död och en figur maskerad i rött.

...och en i andra. Det måste vara Heta Linjen!

Anslaget i denna film är verkligen udda då vi får se en ung kvinna kidnappas och sedan torteras i en krypta samtidigt som Berto Pisanos lite alltför hurtiga titelmusik rullar på som backdrop. Musiken taggar sedan ner i filmen och är mer följsam för att mot upplösningen återigen ta detta märkligt opassande käcka uttryck. Det adderar verkligen en del icke avsiktlig humor. 😊

Rum 2A: Fräscha tapeter, dimmig spegel och...

Även manuset är lite skoj då karaktärerna beter sig väldigt märkligt och onaturligt. Vi rullar dock glatt med då det aldrig blir tråkigt och sådana här märkligheter gör ju trots allt filmerna lite roligare. Vi får stifta bekantskap med en mystisk sekt vars ursprung eller motiv inte är riktigt tydliga. -MINI SPOILER- De verkar till en början ha någon slags ockult mördaragenda men det visar sig förstås vara tvärtom - att de plågar och mördar i Herrens namn. 😃

...en färsk blodpöl på golvet.

Vi såg fram emot att njuta av en av våra husgudinnors uppenbarelse i filmen men Rosalba Neri är tyvärr bara med ytterst sporadiskt, vilket får sin förklaring senare i filmen. Nåja, Daniela Giordano, som vi tidigare sett i bl a Blutiger Freitag (1972), är ju inte elak mot ögonen precis. I sexscenen hon är med i är det dock en uppenbar stand in som bjuckar på T&A.

"Äsch! Vad kan man annat vänta på BnB? Det är väl bara att torka upp. Piece of cake! La la la."

På det hela är det en rätt underhållande thriller som de flesta skulle kategorisera som en giallo men inte vi med våra strikta husregler. Vi ska inte gå in på dessa igen, men man kan väl nämna att inte ens en flarra J&B syntes till.

BETYG: 4(+)/7 Förvånansvärt underhållande med en del oavsiktlig humor.

Niding i rött som ska lära dig veta hut.

Vet hut gubbe!

Lite coolare granne än den där fjanten bredvid kommissarie Beck.

Oj då! En bil som ramlar över ett stup. Det kan bara sluta på ett sätt.

Yep.

"Hello boys!"

Daniela Giordanos stand in får sig en porrig omgång.

Trots stand in behöver det fluktas.

Den här våfflan är rena mumman för S&M-entusiaster.

Syndarens straff.

Gore med dålig hy.

Lugn. Det finns alltid nån random hippie som kan hjälpa dig om du blivit fastbunden i ett bilvrak tillsammans med en giftorm.

Det kristna kärleken.

HATET mot synden. 😁

Är detta nån slags illustration över Italiens blodiga historia?

Grusuppfart. Då vet ni att det blir däckskrik! 😊

Solariet har krävt ytterligare ett offer.

LOL. Inte långt ifrån en Benny Hill-sketch.

TV-spot

Gubbe får veta hut.

"The whole waffle" som det heter på engelska. 😏



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar