What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

tisdag 12 juli 2022

LAST SUMMER 2. URAL PSYCHO (2009) Ryssland, 17 minuter. Regi: Viktor Murzikov.



Tog de värvning sen?

Bra dödsfejs ändå.

Observerare är en typ av människor som filmar så grymma handlingar som möjligt. Ett gäng sådana har bjudits in till en tävling i skogen där de så snabbt som möjligt ska finna ett hängande lik och dokumentera det. Vad de inte vet är att det hela är en fälla.

Tyvärr håller det inte hela vägen.

I en vedervärdig tid när den ryska stormakten ger sig på och våldför sig på ett icke förtjänande Ukraina och dessutom gör det på ett ganska amatörmässigt vis passar vi på att vrida tillbaka klockan och kolla in en annan slags rysk amatörmässighet. Dags för hemkokt splatter från Ural!

Apropå dödsfejs. Här är en kille som snart inte har nåt fejs.

Den här filmen tillhör verkligen kategorin det-är-kul-att-göra-splatterfilm då gore-effekterna är av flagrantaste papier maché-varianten. Ja, de har inte ens orkat måla de vita huvudena som huggs av eller klyvs så realismen är väl inte direkt högprioriterad. Det är ändå hyfsat klippt och musiken är inte den sämsta heller, men det här är förstås dynga. Kudos till kompisaktörerna som faktiskt offrar sig och kastar sig handlöst i olika vattendrag. 

BETYG: 2/7 Kul med kompisarna men crap. Lite charm har skiten ändå.

Så ser han ut utan.

Realism.

Just det ja. Ryssar gillar ju att begrava oskyldiga offer i grunda gravar.

Allt för den hemgjorda konsten!

Herregud! Det ser så otäckt verkligt ut att man knappt inte pallar titta...

Så såg han ut precis innan. Visst är det kusligt likt ändå?

Vidga ditt sinne.

Hela våfflan. Glöm ej att slå på undertexterna om du nu ska orka dig igenom den.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar