What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

fredag 8 juli 2022

ZOMBI RITUAL (2020) Tyskland, 51 minuter. Regi: Alexander Franz.



Kalkonritual

Shoutout till Fulci.

Ronny och hans vänner sitter och kollar på video när det ringer på dörren och ett mystiskt paket levereras. Det visar sig innehålla ett VHS-band där hans försvunna syster syns delta i en arkeologisk expedition. Videon slutar abrupt med att en död tempelriddare vaknar till liv och attackerar arkeologerna. Ronny bestämmer sig för att finna sin syster och beger sig, beväpnad till tänderna, iväg med kompisarna samtidigt som de döda reser sig ur sina gravar.

Fattas bara att de growlar fram besvärjelsen.

Mer amatörfilm här på Udda Film. Den här gången är det en relativt färsk tysk våffla, så då vet man att det är gore-garanti i alla fall.

Hörde jag en skål?

Om någon nu skulle ha tvivlat på att det kommer bli en fånig rulle skvallrar inledningen direkt om det faktumet när vi ser en trio tempelriddarmunkar - med corpsepaint... - som andaktsfullt beger sig till en ritual. Vad som är lite gulligt är de sporadiska Fulci-referenserna i form av maggotbeströdda dödskallar och sävliga zombier som masar sig upp ur lövhögar.

Lövzombie.

Efter den lökiga inledningen sätter tyvärr skådespeleriet och klippningen igång på allvar och det är lika tondövt utfört som om en filmskola skulle haft en specialklass med milt intellektuellt funktionsvarierade elever att utföra uppgiften. Styltigt är bara förnamnet och avsaknaden av rytm är generande påtaglig. Den patetiska dialogen "flyter" fram som ur en gammal matrisskrivare. Våldet är av pass-på-nu-ska-jag-slå-dig-karaktär. Mycket av den varan blir det emellertid. Tyvärr är det ingen som näckar så den förmildrande omständigheten tas ej tillvara.

BETYG: 1(+)/7 En del söta papier maché-zombier men annars inte mycket att hurra för.

VHS-o-vision. Lite kreativt ändå.

Obligatorisk domedagsfarbror.

Charlet Bundy är lite som en trind tysk lågbudgetversion av Misty Mundae.

Corpsepaint-zombier som blir avbrutna mitt i middagen.

Förvånad zombie.

Mupparna har en ovana att slänga sina tillhyggen så fort de dödat en zombie.

Just det Einstein!

Eftersom "aktören" uppenbarligen inte gått i filmskola har han inte lärt sig att ha ett skärp som håller byxorna uppe.

Plastig gore.

Ja ja, vi hajar.

Charlet ger sig själv en saftig blod-facial.

En inte helt o-söt zombie.

Vänta nu...

Ser väldigt bekant ut.

En studie i stop motion: 1

2

3

Charlet gillar uppenbarligen facials.

Trailer



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar