What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

lördag 23 juli 2022

RIOT IN A WOMEN'S PRISON (1974) Italien, 81 minuter. Regi: Brunello Rondi.



Å-å-å tjejer, vi måste bränna våra madrasser för att höras!

Låt inte den diskreta färgen lura er. Gummihandsken åker på!

Martine (Martine Brochard) är en fransyska som turistar i Italien. När hon får för sig att undersöka en ruin stöter hon på ett gäng pårökta hippies och ödet vill att polisen just då ska dyka upp för att plocka in dem. En av hippiesarna smyger ner lite knark i Martines ficka och den arma fransyskan kastas i fängelse för narkotikainnehav. Nu måste hon överleva de hårda förhållandena och hoppas på att hennes namn kan rentvås.

Hippiesar myser med syra.

Sleazy-tajm på Udda Film när vi dammar av en gammal WIP-rulle för att se om detta tidiga bidrag till genren kan leva upp till standarden. Italienarna var ju lite sena på bollen här och fokuserade mer på den mysiga systergenren: nazisploitation.

Synd för Martine att bylingen inte gör skillnad på turister och hippies.

Tyvärr är kopian inte den bästa så den crappigt dubbade dialogen är lite svår att uppfatta, men som alla vet är den ju inte det väsentligaste i denna genre så det får gå ändå. Det värsta är dock att det blir en hel del av den varan vilket automatiskt gör detta till en riktigt seg film. 

Martines nya cellkamrat verkar ju hyvens.

Sleaze då? Jo, det finns. Naturligtvis åker gummihandskarna på när Martine ska nakenvisiteras. Tyvärr finns varken lesbisk översteplit eller perverterad doktor här. Nej, istället är det en sadistisk abbedissa som håller i taktpinnen då nunnor tydligen ska hjälpa till med internernas samhälleliga rehabilitering. Dessa får även hjälp av sura kvinnliga fångvaktare som inte drar sig för att dela ut reprimander.

Och kolla! En annan cellkamrat har en stickad Peter Jezewski-tröja.

Är det allt? Nej då. -SPOILER ALERT- Vi bjuds förstås på en klassisk duschscen och denna har faktiskt lite extra sleaze-krydda då en av tjejerna blir så till sig att hon börjar onanera i duschen! 😃 När hon får applåder efter orgasmen drabbas hon av plötslig ångest. 😆 Detta ska tydligen bli ett genomgående tema då även en av tjejerna spontanstrippar på fängelsegården och sen bryter ihop. Även vår huvudkaraktär hänger sig åt hysteriskt flabbande under upploppet senare i filmen varpå hon plötsligt drabbas av någon slags ångest. När det ser som dystrast ut i slutet av filmen tröstar sig töserna med lite lesbisk gruppsex - allt konstnärligt dubbelexponerat med bilder av hav. Något som är mindre kul är när de får för sig att hänga fängelsedirektörens hund. Även om det inte är frågan om hund-snuff ser scenen inte ut att ha varit alltför bekväm för den arma vovven. Ett lite roligare faktum är att de förhärdade brottslingarna verkar ha rätt sofistikerad musiksmak då de nynnar på allt från Vivaldi till italienska folkvisor.

BETYG: 3(-)/7 Seg med mycket svårtydd dialog. Sleaze-mätaren skjuter i höjden under några korta ögonblick och räddar några poäng.

WIP- och nunsploitation-crossover.

Vem behöver ögonbryn när Herren begåvar en med sådant kranium!

Lämnad fastspänd med en fralla knappt inom räckhåll.

Ni vet vad detta betyder!

Just det. Skojsigheter i duschen.

Någon verkar ha lite extra skojsigt.

En petite mort inför en applåderande åskådarskara.

Då kommer plötsligt ångesten!

Är det pillow humping på G?

När du avfärdar lite lesbianism bara för att cellkamraten ser ut som en dragshow-artist.

Inte matkrig men däremot lite kalabalik i matsalen.

Spontanstripp på fängelsgården. Publikens jubel!

Då kommer gråten.

En nunna blir #metoo:ad.

Långt innan drottning Cerseis luder-walk of shame.

När fångarna tar kontroll över fängelset är det dags för....lite busringningar! Här kallar hon just nån för "bajskorv". 😅

Potta på huvudet. Crazy times!

Martine skrattar hysteriskt.

Upploppet förvandlas till rena rama häxdansen.

 Då kommer vemodet.

"Den där jävla Paludan!"

En lealösing!

Trailer


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar