What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

lördag 24 december 2022

AXEMAS (2017) USA, 26 minuter. Regi: John Ward.



Crap-mas

Självklart får vi den gamla släpa-yxan-i-golvet-klyschan.

David (Dillon Weishuhn) jobbar på ett self storage-företag och har bjudit in sin flickvän och två andra par till fest där eftersom de kan ha tillgång till stället hela natten. De är dock inte ensamma. En galning i tomtedräkt (John E Seymore) huserar i ett av förråden och han är inte sen att utdela sina egna speciella julhälsningar.

Ja, den här filmen stinker verkligen.

Julen är här och traditionsenligt firar vi det på Udda Film med genomusla julskräckisar. Vi måste varje jul påminna oss själva om att det inte är ett absolut tvång att filmerna ska vara pissdåliga. Likt förbannat ger vi oss ändå på den ena skräprullen efter den andra. Denna kortfilm är självfallet inget undantag. Nej, den här formligen skriker filmskoleklass. Styltigt och stelt från manus till skådespeleri.

I Tomtens "verkstad".

Just leveransen av dialogen känns skitnödigare än laxermedelproppad tysk porrskådis. "Tomten" kan förstås inte nöja sig med att bara mörda folk. Nej, han måste även leverera genomusla oneliners i samband med morden. Låt oss bara nöja oss med att säga att han inte direkt gör det på ett sätt som skulle få Robert Englund att le.

♫"Parta lite granna. Parta lite granna. Heeeey, hoooo!"♬*

Det känns som om Ward fått tillgång till filmens förråd-location och därefter skitnödigt pressat fram en story med den i centrum. En sådan här inspelningsplats kan ju vid första anblick te sig som riktigt cool men att förlägga hela handlingen här blir ganska astråkigt. Bara premissen att tre par ska "festa",  d v s dricka några öl för att sedan idka samlag i separata förråd, känns ju krystad för att uttrycka det milt. 

Oj oj! Split screen!!!

Upplösningen bjuder på både en twist och ett seriemördarskämt men levereras med sådan brist på rytm att en baktaktsklappande hårdrockpublik på Johanneshovs Isstadion skulle framstå som polyrytmiska genier. Ja klimaxet känns som en sådan där märkligt utdragen fis som man förvånas av aldrig riktigt vill ta slut.

BETYG: 1/7 Visst finns det sämre filmer än denna (och vi har sett många av dem!) men det är så fullkomligt oengagerande och amatörmässigt tråkigt att vi ändå landar i detta bottenbetyg.

Seriemördarkonnässören upptäcker ett lamt försök till humor här.

Trailer

Hela debaclet.

Som varje jul rekommenderar vi er att istället ta del av vår positiva jultradition och alltid kolla på den här mysvåfflan istället:

*Sug på den obskyra skitreferensen! Stackars er som missat partykungen Jonas. Nåja, gör bot och bättring här nedan. God jul!

Rumphugget klipp.

Hela låten i all sin härlighet! Parta nu in julen ordentligt kids. 😘🎄🎅



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar