What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

söndag 27 april 2014

TREEVENGE (2008) Kanada, 16 minuter. Regi: Jason Eisener.Xmas tree holocaust

Hoppsan! Här har vi förlagan till en senare luffare.

Juletiden är här och människorna behöver julgranar i sina hem. Föga anar de det lidande de skapar med sina julritualer och föga anar de priset de kommer få betala för sina grymma traditioner.

Skitentusiastisk skogshuggare.

Holy crap! Vi på Udda Film börjar tro att det bor ett geni i regissören Jason Eiseners sinne då vi först bekantade oss med den underbara "Hobo With a Shotgun" (http://uddafilm.blogspot.se/2011/04/hobo-with-shotgun-2011-kanadausa-86.html) som vi öste beröm över och näst intill självbefläckade oss till döds över filmvärldens förmodligen coolaste skurkar: The Plague. Tänk att det skulle dröja så här länge innan vi satte oss för att kolla in en av hans tidigare rullar, nämligen denna. Som ni anar älskade vi även denna lilla film som har samma råa humor och kärlek till gamla skräckfilmer.

Galet uppspelt.

I den här kortfilmen lyckas Eisener få oss att nästan gråta över hur hjärtskärande det är att se de arma granarna lida, samtidigt som vi garvar högt över hur vansinnigt entusiastiska skogshuggarna är. Det är gulligt och grymt på samma gång - precis som vi gillar det. Våldet är ständigt närvarande och när det är riktat mot granarna förs tankarna snabbt till förintelsen eller andra besinningslösa slakter som exempelvis: Rwanda, Balkan, Nanking eller varför inte conquistadorernas härjningar? När däremot granarna tar sin välförtjänta hämnd är den oempatiska skrattfesten igång och vem bryr sig då om att -SPOILER ALERT- kissekatter och spädbarn får plikta på de brutalaste sätt?

Auschwitz för granar.

Det kan lätt bli pajigt med filmreferenser men de fungerar riktigt bra här med till att börja med öppningsledmotivet som är hämtat direkt från "Cannibal Holocaust", om än i cover-version, som sätter en bra ton. Vi påminns genom filmen om allt från "Evil Dead" till "The Burning" och allehanda Fulci-filmer. Gore-effekterna är kanske inte de snyggaste men det gör inget då det ändå är en over the top-ton på allt. Se denna!

BETYG: 6/7 Nytt välförtjänt toppbetyg till Eisener för denna rörande och asroliga våldsfest.

Den eviga frågan för offret.

Filmreferens deluxe.

Förnedringen fullbordas.

Ovanligt julfirande.

Treevenge har inletts.

Suck it bitch!

Dö på Fulci-vis din fan.

Hela filmen. Se den nu mofos!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar