What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

fredag 22 september 2023

DINOGORE (2020) Kanada, 57 minuter. Regi: Sébastien Godin.



0-budget och 0-talang

Lite lånade arkivbilder för att ge falskt hopp.

Ett gäng ungdomar åker iväg till en avlägsen stuga i skogen för att ha kul när en plötslig jordbävning släpper lös underjordiska dinosaurier med en törst efter blod.

Ja, såhär "hilarious" tycker de själva att skiten är.

Ajdå. Där gjorde vi ofrivilligt "filmskaparna" en tjänst genom att skriva en så pass lockande resumé. Istället borde vi snarare uppmana alla inblandade att utan dröjsmål genast återvända till sin arbeten på Kanadas motsvarighet till alla ICA- och Rusta-lager. Det här är ett typexempel på fullkomlig talanglöshet som säkert gödslas av en liten klubb för inbördes beundran. "Åh så härligt roliga vi är!" fnissar de när filmen visas upp för den lilla skaran kompisar i film-wannabe-gemenskapen de har.

En lite större modell än de små handgummidockorna.

Ja, det är det som är filmens största problem (förutom bristen på talang), just hur mycket krut man lägger på att spån ska få försöka vara roliga framför kameran. Det blir därmed inte jättemycket utrymme för handdockedinosaurierna att löpa amok och när de väl gör det är det rörigt och lamt. Det enda som fick oss att dra lite på smilbandet var när en dinosuriedocka utdelade en rak höger. Det hade alla inblandade förtjänat att få.

BETYG: 1/7 Pisstråkigt när talanglösa amatörer försöker vara roliga.

Tokroligt så man bajsar ner sig.

Lite kul ändå.

Jorå...

En förhoppningsvis avskräckande trailer.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar