What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

fredag 20 september 2024

THE SECRET OF CUCK ISLAND (2022) USA. 64 minuter. Regi: Rives Elliot.



Det är hål i botten av tunnan...

Så idag nöjer vi oss med de två enda intressanta faktorerna i filmen: Jessas 'Merica-framträdande och...

Budgetfrilansaren John (John Burgio) försöker skrapa ihop till brödfödan genom att erbjuda filmning för sociala medier. Inte nog med att hans klienter blåser honom, på ett gig råkar han snubbla över en hemlig verksamhet så plötsligt har han agenter efter sig som inte vill honom väl.

...porträttet vi nämnde. Tack för idag!

Vår nya besatthet med Jessa Flux ledde oss till slut till ett riktigt avgrundshål. Nej, förvånande nog inte skapat av Donald Farmer utan av ovannämnda sopa. Det här är ta oss fan ännu värre än Farmers Hooker With a Hacksaw (2017). En jävla komedi som både är pisstråkig och vulgär (på ett pisstråkigt sätt). Det ljuva lockbetet filmen fångade oss med visadae sig vara filmens inledande 15-sekunders-cameo där Jessa Flux åe en slags poster-bimbo för någon konspirationsteoretisk kanal. Förvissa 15 ljuva sekunder men det var allt.

Vi led oss sedan igenom 64 minuter av mestadels förstapersonsperspektiv-spring med en mobilkamera. Lloyd Kaufmann dök också upp i ytterligare en av hans distansframträdanden. Hela hans medverkan var på en TV-skärm och var som väntat helt humorbefriat. Det som ändå var lite mikrokul var att det under denna TV-skärm stod en liten byrå med diverse tablettburkar, medicinska instrument och ett svartvitt porträtt av en uniformerad herre. Det zoomades aldrig in på detta men vet man så vet man och vi kände direkt igen honom som Dr Mengele, vilket var passande då scenen utspelade sig på ett ställe där omänskliga medicinska experiment utfördes. Räcker detta för att ge filmen värde? Öhh nej.

BETYG: 1(-)/7 Det enda som stoppar ett 0-betyg är de 15sekundrarna med Jessa Flux. Jösses vilken smörja!

Trailer

PS. Nej, inte ens en fejkad Ghana-poster kan få oss att le. DS.



söndag 15 september 2024

DEBBIE DOES DEMONS (2023) USA, 74 minuter. Regi: Donald Farmer.



Nä det är Jessa som does them

Debbie (i Angel Bradfords gestaltning) har en riktig naughty librarian-aura.

Lauren (Morrigan Thompson) och hennes tre vänner plockar fram ett ouija-bräde och åkallar superhäxan Carmilla Karnstein (Jessa Flux) som råkar vara Laurens avlägsna släkting. Detta kanske inte var världens smartaste drag då Carmilla genast börjar förvandla Laurens vänner till demoner. Hur hanterar man en sådan situation? Lauren söker hjälp hos sin kompis Claude (Ford Windstar) och tillsammans kontaktar de Debbie (Angel Nichole Bradford) som har en TV-show där allehanda paranormala skeenden avhandlas. Kan hon veta hur man bekämpar en demonisk häxa från Helvetet?

Det är på 1700-talet...

Nu jävlar är vi så förhäxade av Jessa Flux att vi ger oss på ytterligare en Donald Farmer-våffla här på Udda Film! Ska vi bli för evigt fördömda i ett Farmer-skapat inferno?

Häxan som förtrollar oss alla.

Tvärtom, visar det sig! Det dröjer endast sju minuter in i filmen tills rullens stjärna flexar sin sköna barm på en kyrkogård i skinande dagsljus. Denna scen som utspelar sig på 1700-talet känns verkligen autentisk då den är filmad i rena rama GoPro3-kvalitéten med sjukligt blå himmel. Känslan förstärks ytterligare av en präst och två nunnor i billiga partykostymer som dyker upp och bråkar med Carmilla.

Schyst att den där rekvisitan får göra mycket nytta. 🙂

Jodå, det är ännu en gång superamatörmässigt med darrig kamera och fokus på fel ställe. Men det ska sägas att det är långt mycket bättre än Bigfoot Exorcist (2024)som vi såg innan (Trots att den alltså gjordes senare). Detta kan nog förklaras med att det är många fler kockar inblandade i denna soppa. Olika team har spelat in olika sekvenser så vissa ser riktigt bra ut. Den enda konstanta positiva faktorn är då fröken Flux, som alltid ser bra ut och tillbringar nästan hela våfflan topless. 🤤 Här är f ö första gången vi slipper höra hennes nedriga valley girl-persona då häxdemonen kräver en mer (över-)dramatisk rolltolkning. 🙂

En kristen(?) demon häckar på ett behagligt (See what we did there?) ställe.

Det verkar som om Farmer hittat ett vinnande recept då det känns som eoner av kvalitetsskillnad (med sunkfilmsmått mätt) mellan denna rulle och styggelsen Hooker With a Hacksaw (2017).

BETYG: 3/7 Jajemen! Mer sleaze, mer lökighet och framför allt mer Jessa Flux lyfter denna dynghög till respektabel nivå.

Är det oss tittare han adresserar?

Och exakt VAD gör din mor i Helvetet..? *host host*

Gissa!

DING DING DING DING!!!

Vi kan totalt relatera till den reflektionen.

Debbie verkar vara mer naughty än vi trodde med den sängkamraten.

Apropå sängkamrat så har er favorithäxa hittat en gullig älskare.

Så söt, denna handpuppet from Hell.

Gud bevare oss alla! Ett klipp från "Hooker With a Hacksaw"!!! 😣

Ford har en käck peruk.

Bigfoot?

En antik skrift...skapad av ett barn?

Say what?

Oooohh...

Dödstrött tös.

Men Lauren, det är ju din anmoder...vilket gör denna akt till...incest!

Sure is!

Kan filmteamet ha fått bannor eftersom BH:n plötsligt åkt på?

Attackerad av hela Buttericks sortiment.

Den söta incubusen dyker upp igen, men det är visst bättre att fokusera på träden bakom istället.

Alltid ska det sjungas death metal-sånger.

Teaser

Hela härligheten!



fredag 13 september 2024

BIGFOOT EXORCIST (2024) USA, 70 minuter. Regi: Donald Farmer (& Newt Wallen).



Bigfoot in klaveret

Hemkokt gore.

En djävulsdyrkande sekt frammanar en demon som manifesterar sig som Bigfoot. En nunna (Dixie Gers) har fått gåvan att driva ut demoner och hon ser det som sin heliga plikt att utföra Guds arbete, med eller utan kyrkans godkännande. Denna demon visar sig dock svårbesegrad då den gärna byter värd när den stöter på patrull.

Inte direkt In a Violent Nature (2024) kanske men vi tar i alla fall rygg på en förövare...

Vi är tillbaka i träskmarken som Donald Farmer anlade. Ni kanske minns (nej det gör ni inte!) Udda Films första tragiska bekantskap med Farmers "konst"? Ja just det. Den horribla Hooker With a Hacksaw (2017). Vi lockades dock tillbaka som flugor på skit (nästan bokstavligt där...) av att han denna gång engagerat vår nya favorit Jessa Flux som vi nyligen såg i Murdercise (2023). Så det vara bara att stålsätta sig och spendera ytterligare 70 minuter på billiga bakgårdar i den amerikanska södern.

Bigfoot stalkar dig i stämningsfylld miljö.

Redan i första filmrutan - eller snarare videorutan -  på inledningssekvensen ser man nivån. Taskig hemvideokvalité som, även om den enligt uppgift ska vara "regisserad" av Wallen, visar tydligt vad vi har att vänta. Farmer följer nämligen sömlöst den usla tekniska kvalitén. Skakig kamera är bara förnamnet då man snarare kan snacka om darrig kamera. Ni vet, som när man zoomar in något på långt avstånd men för sitt liv inte kan hålla kameran stadigt. Det är utöver Farmer själv tre kameramän till, så då kan de gömma sig bakom varandra och skylla ifrån sig. Farmer tangerar nästan James Nguyen när det gäller rytm i klippningen och alldeles för långa klipp är normen här. Hans regi är givetvis patetisk då det knappast någonsin har känts tydligare att skådisarna agerar på "Gå dit! Gör det!".

Bigfoot smeker dig försiktigt blodig.

Ja, detta är återigen botten på en tunna med surströmming men filmen är åtminstone inte lika tråkig som ovan nämnda Farmer-rulle. Sedan har vi ju fröken Flux som ännu en gång spelar irriterande bimbo - MEN - det är en irriterande bimbo som tar en dusch! 😛 Hon är dock tyvärr den enda som lättar på paltorna vilket är lite förvånande med de inledande scenernas klassiska inzoomande på (beklädda) bröst och rumpor. Inte ens den porriga cam-flickan Roni Jonah (a.k.a. DarlingNichole) lät täckelsen falla trots att hennes karaktär skulle porrförföra en av huvudkaraktärerna.

Tydligen tog de billiga munkdräkterna slut på Kentucky Buttericks så sektmedlem 3 fick nöja sig med skelettdräkt och kåpa.

Det blir en del gore också men den är förstås i paritet med den övriga buttericksrekvisitan. Själva Bigfoot ser ju rätt kul ut på så sätt att han ser mer ut som en klassisk 0-budget-alien än vad man förväntar sig av en yeti. De verkade tyvärr bara ha en halv gummikostym på partyshoppen filmteamet handlade på så Bigfoot har brallor på sig. 😆

BETYG: 2/7 Det tar sig för Farmer! 😀 Nej, det här är bortom uselt men har man en näckande Jessa Flux och ett särdeles lökigt monster stiger genast betyget.

Där kommer han Bigfoot - i sina sköna svarta brallor.

Årets James Nguyen-pris 🏆 i kategorin ändlösa scener går till detta klipp av bergvägg filmad från bil - i 19 sekunder!

Nämen kolla! Jessa Flux gör aerobics igen. 🙂

Vem visste att hon var inne på zoofili?

En enslig stuga i bergen...😏

Sisters are doing it for themselves - med hjälp av en komihåglista.

Det säger de flesta när de drar igång en Donald Farmer-rulle.

Är det verkligen så där man avslutar korstecknet?

Ronis karaktär är verkligen sugen på sex.

För helvete Farmer! Öppet mål för ytterligare en duschscen men alla pengar gick till buttericksrekvisita eller!?!?

Är du okej Bigfoot?

Jessa är i alla fall en solidarisk tös som inte bangar för en (beklagligt kort) duschscen.

Är det detta som är att kladda på någons bröst?

Bigfoot har hittat färsk prinskorv inuti ett av offren. Är det månne duschbudgeten har käkar upp här?

Detta är en (eller fler) fetisch(er).

Hon trycker verkligen in Herrens kors i nyllet på Bigfoot. Nästan som om hans anlete vore av gummi...🤔

Nä, det är tyvärr inte vad ni tror.

 Damien?

Trailer