What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

söndag 8 september 2024

THE OTHER HELL (1981) Italien, 89 minuter. Regi: Bruno Mattei.



Är det Matteis videografi som åsyftas?

Perfekt belysning för: Obduktion, balsamering eller knasiga experiment.

Djävulen tycks ha fått fotfäste i ett kloster och dödsfallen avlöser plötsligt varandra. Den sansade fader Valerio (Carlo De Mejo) skickas dit för att undersöka saken ur ett logiskt och vetenskapligt perspektiv. Är det verkligen paranormala otyg som pågår eller är det kanske abbedissans (Franca Stoppi) sätt att behålla total makt över klostret?

You know him, you love him: Franco Garofalo!

När man drar igång en Mattei-rulle vet man att det inte är kvalité man får men det är heller inte vad man är ute efter. Nej, här på Udda Film såg vi fram emot lite lökig nunsploitation-trash. Vi kunde dock ha svurit på att vi hade sett den här tidigare men ack vad vi bedrog oss. Inledningen på filmen lovade verkligen gott. Efter promenad i skelettfyllda katakomber, till tonerna av stulen Goblin-musik, hamnar vi i ett mystiskt obducentlabb där den totalt bananas nunnan Assunta (Paola Montenero) förklarar hur allt ont kommer från vaginan varpå hon helt sonika sliter ut hela kussimurran på ett lik hon jobbar på. Därpå följer ett mord på en kollega. Snacka om anslag!

Det är inte misogynt om en kvinna säger det.

Tyvärr störtdyker filmen efter detta. Märkliga saker händer i klostret. Det låter uppe på vinden. Dinglande skyltdockeliknande barndockor hänger med rep runt halsen . En kissekatt jamar förebrående... Ja något fanstyg pågår men vår hjälte vägrar tro att det skulle bero på något övernaturligt. Yada yada. Det blir helt enkelt ganska tråkigt. T o m det sköna Goblin-soundtracket tjatas ut till förbannelse. Mot slutet vaknar våfflan till liv lite men det är så dags då. Märkligt nog är det 0 med sleaze också - i en nunsploitation-våffla!!! Okej, liket i inledningen är halvnaket men samtidigt är det så satans (!) mörkt i det galna-vetenskapsman-labbet att balsamering och annat skoj måste gå på känn där. Kanske mysbelysningen à la Bava var en för svår darling att döda för Mattei?

BETYG: 2/7 Inte en av Matteis roligaste rullar precis. Stort minus för bristen på sleaze med tanke på subgenren.

Inte ett dugg misogynt!

Innanmätet behöver ej censureras.

Galenskapen eskalerar.

Ja, som ni katoliker är emot.

Men det är ju Guds skapelse...

Bananas!

Apeshit!!!

Den förebrår dig.

Blödande eksem är en bitch.

Hälsa på Ludvig!

Ömhetspoäng till Franco som vägrade att nacka denna kyckling. Stuntnackare fick kallas in.

🙂

Den ser dig.

"Hm, har Argento spelat in nåt på denna vind?"

I sin förebråelse knycker den lite på huvudet på ett Neil Breenskt sätt.😃

Djävulen gav henne kraften att se coronan som komma skulle.

"Neeeej...inte co-roooooonaaAAAAAAAAAN!!!"

"Jo, coronan!"

Abbedissan går också bananas.

Loco! "AAAAAAAAAAAAARRRHHHHHH!!!"

"AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAARRRRRGGHHHHH!!!!"

Trailer

Hela våfflan.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar