What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

tisdag 23 april 2019

BEST F(R)IENDS: VOLUME 2 (2018) USA, 93 minuter. Regi: Justin MacGregor.



Bros before hos

Malmö!

Efter det dramatiska skeendet i slutet av första filmen bilar nu Jon (Greg Sestero) tillsammans med Traci (Kristen StephensonPino) iväg genom öknen mot Colorado. I bagaget har de bankomatkassaskåpet de inte kan öppna. Traci har dock en lösning på problemet som kanske inte kommer göra livet lättare direkt

Tommy är en skugga av sitt forna jag.

Vi fortsätter vår comeback här på Udda Film med ytterligare en spännande rulle i form av fortsättningen på Best F(r)iends: Volume 1 (2017). Vi lämnades ju med en nästan bokstavlig cliffhanger och frågan om vi nu bara skulle få se Tommy Wiseau i flashback-form. Nu blev det kanske inte riktigt så men tyvärr har inte Wiseau lika mycket utrymme i denna del två.

Uppenbarligen är Tommy Wiseau ett stort fan av "Violent Shit"-filmerna.

Fokus är av naturliga skäl på Jons vidare öden och saker blir ganska tilltrasslade när nya karaktärer dyker upp. Främst då i form av Tracis farbror Rick (Rick Edwards) som ska hjälpa paret att få upp kassaskåpet. Tommy Wiseau, eller Harvey som hans karaktär heter, är dock med hela tiden i bakgrunden och adderar ett märkligt surrealistiskt element till skeendet.

Jaha. En telefonförsäljarjävel igen.

Denna del två är ännu mindre en skrattfest än första delen men fungerar hyfsat bra ändå som en lågbudget-roadmovie/thriller med komiska element. Det gulliga med den är läxan Jon måste lära sig och kopplingarna till Sesteros och Wiseaus verkliga relation.

BETYG: 4(-)/7 Mindre Wiseau = svagare betyg än ettan.

Onkel Muskel.

Den där uppenbarelsen igen.

Whöt? Tommy Chong? Nahe inte det.

Måste vara inspirerat av Neil Breen!

LOL. Chuck Norris bästa framträdande någonsin.

Wink wink. Nudge nudge.

Trailer



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar