What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

lördag 27 april 2019

OVERLORD (2018) USA/Kanada, 109 minuter. Regi: Julius Avery.



Overboard

Skydiving i tyskt fyrverkeri.

Den stora allierade invasionen av Frankrike stundar och fallskärmsjägare skickas i förväg för att förgöra strategiska mål. Menige Boyce (Jovan Adepo) pluton har fått i uppgift att spränga ett kyrktorn tyskarna använder för viktig radiokommunikation. Uppdraget får plötsligt en helt annan karaktär när amerikanerna upptäcker att den tyska basen döljer långt hiskligare verksamhet än radiokommunikation.

♫"Strange fruit hanging from the poplar trees."♬

En ny krigsfilm är här för att bringa oss ännu mer historiskt ackurat krigs-action än någon rulle någonsin kommit i närheten av! Eller inte... Nej, det var knappast vad vi förväntade oss och inte heller vad vi fick. Istället bjöds vi på en löjlig action-våffla som stundtals påminde om den gamla PC-rökaren "Return to Castle Wolfenstein", fast utan humorn. Jaha? En klassisk Udda Film-sågning som självaste Leatherface skulle avundas på G eller? Njae, inte direkt. Lite hjärndöd action kan ju vara skoj ibland, bara man vet vad man ger sig in på.

Basket Case gör en cameo.

Vi var bara lite rädda att det skulle hamna på PG-13-nivå ett tag då det var förvånansvärt lite gore i början för att vara krigs-action. Att nazisternas muterade supersoldater var allt annat än originella med sina spasmer och påmålade svarta ådror kunde vi ha överseende med. Ja, vi hade t o m en sådan zenattityd att vi inte ens ville få se lille Pöööl* (Gianny Taufer) bli sliten i stycken.

Cockblocking para-style.

Nej, den här rullen bjöd sannerligen inte på något som helst nytt utan tog oss bara med på en helt förglömlig och löjlig våldsresa man kan slänga en dryg halvannan timme på utan att gråta.

BETYG: 3/7 Icke-originellt och fånigt men relativt underhållande. Pang pang bom.

Rammstein testar sin nya scenshow. ♫"Feuer frei!"♬

Dessa nassar och deras tossiga experiment.

Lille Pöööl försöker charma jänkaren.

Tortyr är okej när det är amerikaner som utför den. Fråga Donald Rumsfeld.

Supersoldat? Nja, fortsätt experimentera.

Vi var rädda att det skulle vara för lite gore...

"Ach du Scheisse! Vhy must vee alvays be like ze Vashington Chenerals**???"

Käften på dig Pöööl!

Spasmo utsöndrar gelé - precis som alla supersoldater gör.

"Ze Amerikans and zeir cheap Zippos. Vee hef lighters viss style, ja?"

Trailer till krigsfilm med AC/DC som soundtrack. Då vet man att det blir djupt.

*Okej, Paul hette han, men de talade ju franska...
**Washington Generals är laget som alltid får stryk av Harlem Globetrotters.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar