What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

söndag 26 december 2021

THE NIGHTS BEFORE CHRISTMAS (2019) Kanada, 103 minuter. Regi: Paul Tanter.



En gäspning innan jul

Tomtefar och Tomtemor dränkta i....glögg?

Två förrymda mentalpatienter som gått in i karaktärerna Santa Claus (Simon Phillips) och Mrs. Claus (Sayla de Goede) är inte klara med sitt mördande utan har en alldeles ny stygg-/snällista som de ämnar beta av. FBI-agenten Natalie Parker (Kate Schroder) är dem hack i häl men det är precis så tomteparet vill ha det...

♫"Nu tändas tusen juleljus..."♬

God fortsättning önskar vi på Udda Film och vi fortsätter att plöja ovanligt många julfilmer av tveksam karaktär. Vi hoppades att den här rullen skulle vara lite bättre än de andra två vi såg innan* men om vi säger så här - inte heller denna rulle kommer att adderas till filmer man måste se varje jul.

Michael Coughlan tog visst inte regi så bra - eftersom han skådespelade ganska bra.

Efter en något stökig och överspelad inledning får man intrycket av att filmen ändå ska ha lite potential då den är snyggt skjuten av Jamie Bailey och Julian Garofalo. Vi får även ta del av lite schyst skådespeleri från Michael Coughlan som har en liten biroll. Tyvärr visar det sig snart att regissören Tanter har en förmåga att plocka fram det sämsta (?) ur sin ensemble då kvalitén snabbt sjunker drastiskt, till stor del hjälpt av det inte alltför genomtänkta manuset. Mördarparet saknar både den skrämselfaktor och/eller den charm man kan behöva för att intressera oss tittare. Fullkomligt överspel och klichéer blandas med CGI-fontäner av blod och offer med de minst trovärdiga reaktioner man kan tänka sig. På vissa ställen kan manuset inte låta bli att vara lite "roligt" vilket självklart passar väldigt illa i sammanhanget. 

Hur en anal person sover.

Så Tanter, tillsammans med tomten Simon Phillips, är inte heller några författaress. De försöker lite skitnödigt vända på könsrollerna då vi har agent Parker som protagonist, men hennes manlige partner är så plågsamt dum i huvudet att hans enda roll blir att få handlingen förklarad för sig och att springa Parkers ärenden. Vi kunde ha garvat om han tvingats klä av sig i onödan också men så här blir det bara idiotiskt. En scen är så idiotisk och dålig att den för tankarna till Neil Breens och James Nguyens filmer. Vi snackar förstås om styrelsescenen. Hur kan man inte tänka på de två mästerregissörerna när vi har en scen som utspelar sig i ett styrelserum där dåliga skådisar framför korkade repliker om hur korrupta de är? Det blir inte mindre funktionsvarierat när de två tomtarna dyker upp...

Kolla en GoPro!

Vi insåg också att detta tydligen är en uppföljare till "Once Upon a Time at Christmas" vilket fick oss att skruva lite OCD:igt på oss men vi får förutsätta att vi inte missade något speciellt storymässigt trots att vi inte kollat in den.

BETYG: 3(-)/7 Ja, vi hatade ändå inte den här filmen och eftersom det är jul är vi givmilda med betyget. Rullen hade ju trots allt några förmildrande faktorer.

Men inte vilken GoPro som helst...

Nej, FBI har fått en ny super-GoPro med zoom!!!

När den Helige Ande omfamnar dig. Eller..?

Agent Parkers partner till vänster, vars enda roll är att få saker förklarade för sig. Notera att Parker bytt hårfärg till blond här...

...för att i nästa scen byta tillbaka till sin gamla mörka frilla.

Lilltösen har fått blodspengar av Tomten. Hårda paket rocks!

♫"When you wish upon a staaaaar..."♬

En form av eutanasi som bara en skofetischist kan älska.

En klassisk styrelserumsscen. Det bara stinker Breen/Nguyen! 💗

T o m styrelsestatisterna ser ut att höra hemma i ovan regissörers filmer.

Snipp snipp. Inte ett ROKS-öga är torrt.

Trailer




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar