What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

lördag 16 april 2022

MAGDALENA, POSSESSED BY THE DEVIL (1974) Västtyskland, 83 minuter. Regi: Walter Boos.



Cocktease from Hell

Är det ett luder eller är det clownen Mannes assistent?

Unga Magdalena (Dagmar Hedrich) bor på en internatskola och när de har en liten fest på Askonsdagen får hon en plötsligt vision av sin morfar som just mördats. Hon genomgår ett anfall och är sig plötsligt inte lik längre. Hon kan snabbt skifta från oskyldig till en våldsam galning som vräker ur sig obsceniteter. Psykiatrikerna står handfallna och en präst föreslår att man angriper problemet på andra sätt.

Denna jesusgrej börjar bli gammal.

Ja, detta låter väl som en typiskt "Exorcisten"-ripoff men ta då en extratitt på vem som regisserat filmen. Just det! Snuskkungen Walter Boos som av någon outgrundlig anledning ej tidigare dykt upp här på Udda Film med exempelvis någon av alla "Report"-filmer han gjort. Vi får väl råda bot på det vartefter.

Med den jackan och hårvolymen lämnar han inte en trosa torr.

Med detta sagt kanske ni anar att den här filmen inte har mycket att komma med när det gäller skräck och kusligheter. Nej, istället läggs fokus på att den spinkiga Hedrich ska vädra sin rödlätta muff så mycket som möjligt. Detta medan hon vulgärt bjuder in första bästa offer till sex. Men eftersom Satan gillar att blåsa folk agerar Magdalena mest som en fnissmödis från Helvetet och den enda som "får" sätta på henne är en osynlig demonisk kraft.

Hm, en fest med bara tjejer och de flaggorna i taket.

Ett offer för Magdalenas cockteaseri är psykiatrikern dr Stone (Michael Hinz) som lägger all yrkesetik åt sidan och förälskar sig i henne. Han tar inte ens reson när hon inte bara blåser honom på ett ligg utan även försöker mörda honom. 😀 Ja, detta är en genomkorkad film där humorn ligger i all sleaze och sjövildhet som pågår. Tyvärr saktar våfflan ner på sina ställen och blir seg och sedan är det också lite tråkigt att behöva konfronteras med fejkbröst i en film från 1974. Något som tyvärr inte är fejk är hur man stampar på en stackars liten orm som dessutom i dör på direkten. 😔

BETYG: 3(+)/7 Underhållande med sleaze och galenskaper men något seg.

Tänkte väl det.

Även David Bowie i drag dök upp.

Lugn. Det är bara en sån där nervryckning.

Apropå nervryckning, Magdalena verkar ha fått total feeling på dansgolvet.

Hm, sådana där bilder brukar man kunna se på Reddit. Är det säkert att det inte är några killar på festen?

Lägg av!

Dessa skoltöser teoretiserar att sådana här aktiviteter håller märkliga slaganfall borta. Amen!

Glimten som tänds i ögonen när den sovande liftaren väcker den våldtäktsinstinkt som finns hos ALLA män. Inte sant ROKS?

Apropå glimt i ögat (och David Bowie). ♫"See these eyes so green..."♬

Diagnos: Medusakomplex.

Satans fnissmödis (Ja, bokstavligt talat alltså).

Works like a charm. 😈

Doktor och patient i fullt normal interaktion.

"Men doktorn vet väl att han kan nå ett intensivare klimax på detta vis?"

En ovanligt stel lealösing. Kan man verkligen kalla det en lealösing då?

Magdalena verkar ändå gilla sin nya tröja.

Trailer

Hela rullen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar