What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

fredag 12 augusti 2022

THINGS (1993) USA, 82 minuter. Regi: Dennis Devine, Jay Woelfel & Eugene James.



Things that make you go hmm....

Nya horor i byn.

En bedragen kvinna (Kinder Hunt) tar föremålet för makens lust (Maegen) som gisslan och tvingar henne lyssna på två skräckhistorier som involverar ett slemmigt monster.

Då blir byatorskarna så här glada.

Vi kollade ju nyligen på Things 5: Strange Monsters (2019) så, masochister som vi är, tänkte vi gå till botten (bokstavligt talat!) med denna filmserie och ge oss i kast med så många vi pallar med. Denna första del ska ej förväxlas med den mega-tråkiga Things (1989), även om detta också är videolågbudget-crap.

Bra kamerapanorering i alla fall.

Den här skräpvåfflan är en antologi som verkar ha hämtat inspiration från den kanadensiska avföringsfesten som nämns ovan. Hur detta någonsin kan ha blivit ett "franchise" övergår allt vett och förstånd men okej, kör på det då. Anywho, ramen för antologin ser ni ovan i resumén och därtill bjuds det på två kortfilmer. Den första, som regisserades av Devine, heter "The Box" och handlar om några horor som flyttar in i en gammal teaterlokal. De blir snabbt inlåsta där av stadens moralistiske borgmästare (Neil Delama) och där får de sällskap av något borgmästaren har i en låda. Ja precis. Ett bajskorvigt lågbudgetmonster. Detta är en extremt långtråkig historia och trots att den involverar glädjeflickor blir det inget naket. Tanken var kanske att det skulle vara lite spännande när skitkorven är lös och tjejerna letar efter den men jösses så trist!

Klassisk James Bond-inramning.

Då blir det åtminstone lite bättre i historia två: "Thing in a jar" regisserad av Woelfel. I denna story plågas en misshandlad hustru (Courtney Lercara) av mardrömmar där hennes make (Owen Rutledge) stympar henne på de mest brutala vis. Hon övertalas av sin väninna (Debra Stevens) att fly från maken innan drömmarna blir sanna. Sedan tar saker en udda vändning. Ja, på något sätt dyker ett slemmigt köttpaket till monster upp även här. Här har vi ganska mycket billig gore och även en skvätt nakenhet. Tyvärr är det dock fröken Stevens superartificiella silikontuttar som exponeras så det är inte mycket att hurra för.

Bordell med potential att bredda verksamheten.

Det mesta är uselt regisserat och den billiga videokvalitén har den klassiska missfärgningen där röda toner blir äckligt vinröda. Historierna är totalt ointressanta och inte helt logiska. Vi får även en klassisk ordöverdubbning, när den bedragna frun berättar hur många historier hon ska dra. Det verkar som om det kanske skulle ha varit fler än två från början. 😄 Så sammantaget är våfflan väl lite som man hade förväntat sig.

BETYG: 2/7 Lågbudget-crap skjutet på video med alldeles för lite T&A men hyfsat med gore.

Bordellmamman sörjs av personalen.

Fräschmonster.

Död - med hål i magen.

Det måste ju synas på nära håll. Kan väl aldrig sluta illa heller...

Helt vanligt beteende när man misshandlar sin fru.

Ögongodis.

Han gillar verkligen att göra sin fru illa.

Väldigt illa.

Det är sexigare när ett lik tittar på.

En vanlig POV när man är gift med en kille (För alla män har ju detta i sig. Ain't that a fact ROKS?).

Alice Coopers syrra slaggar över.

Osymmetriskt monster.

Trailer som endast fokuserar på segmentet "Thing in a jar". Kan det ha nåt att göra med att det är Woelfel som lagt ut klippet? Hmm...😏



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar