What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

tisdag 16 augusti 2022

THINGS II (1998) USA, 81 minuter. Regi: Steve Jarvis, Dennis Devine & Mike Bowler.


Things that make you go zzzz...

Fantastisk CGI!!!

En skräckförfattare (David Hussey) beställer pizza och när han märker att budet är en kvinna (Gabrielle Galanter) bjuder han in henne och berättar ett par av sina bästa skräckhistorier för henne.

Om Carl Bildt vore överspelande aktör.

Som utlovat fortsätter vi träla oss igenom denna sunkiga filmserie och inte helt oväntat är denna uppföljare ännu värre än Things (1993). Istället för att rädda serien med mer gore och lättkläddhet verkar man vilja fokusera på själva historieberättandet och det är ju ett sinnesslött drag när man är så kass på det.

Gore i världsklass.

Vi får följaktligen sega oss igenom två uselt regisserade och vansinnigt tråkiga historier. Till på köpet är monstren ännu fånigare än i första delen - och det på ett dåligt sätt. Första monstret är farligt nära den avskyvärda Minilla i utseendet. Vi tar väl kanske i lite med liknelsen men det påminner om en minigodzilla fast lite gulligare och då inte äckelgulligt som nämnda Minilla.

Okej, inte Minilla kanske men...

Det är fortsatt billig videoteknik och av någon funktionsvarierad anledning valde man att förlägga en scen i ett maskinrum - som är i full gång - så de dånande maskinerna gör ljudupptagningen till en mardröm. "Äsch, vi lägger på lite musik så kanske det inte märks så mycket." verkar Bowler ha resonerat när han regisserade debaclet.

BETYG: 1/7 Ett rejält sömnpiller som väljer att skära ner på de enda faktorer som skulle adderat något till filmen.

...en viss gullegullfaktor ändå.

Lite försiktig HBTQ också.

En lättklädd kvinna framför kameran! Då måste fotografen vara en...

...kvinna.

Buttericks-versionen av Crimson Ghost.

Officer Chippendale: "You have the right to remain aroused!"

"Men om jag ger dig min heta korv då?"

"Cats", off- off- off-Broadway.

Lyckligtvis blir det inget videoklipp denna gång.

Här har ni det lilla aset som lystrar till namnet Minilla.

 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar