What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

fredag 19 augusti 2022

THINGS 3: OLD THINGS (1998) USA, 79 minuter. Regi: Ron Ford.



Novellslakt

Jokerns och Liberaces oäkta kärleksbarn.

En misslyckad antikhandlare (Greg Cannone) får in en låda med prylar från en djävulsdyrkares dödsbo. Han blir speciellt fascinerad av en stor kristall som tycks vara en portal till en annan värld. Denna behåller han för sig själv och säljer av med ett antikt foto på en dominatrix till en man med tveksam moral (Michael Labarbera) och en guldring till en gangsterboss (Randal Malone). Alla prylar medför olycka för de nya ägarna.

Buttericks sponsrar.

Vi tragglar vidare med denna pekoralserie och här har regissören dykt ner i gammal skräcklitteratur för inspiration. De tre historierna är adaptioner av verk skrivna av: Mary Shelley, H. G. Wells och Rudyard Kipling. Inte fan blir det mycket bättre för det, för trots att vi även har en ny regissör är det samma videodynga som tidigare alster. Det snuddar även vid crappig humor om man ser till karaktärerna där vi dels har den hunsade maken med sin gnälliga fru. Märkligaste karaktären är dock gangsterbossen som ser ut som en gay blandning av 60-tals-Jokern (Eddie Romero-versionen) och en fet Elvis-imitatör. I segmentet där hans historia berättas förvandlas han och ett par underhuggare till något som kanske ska liknas vid vargar men vad vi egentligen ser är Buttericks-gorillor.

Gore!

Något mer T&A i denna del och då i det mest uthärdliga segmentet med omoralsnubben som blir besatt av dominatrixen från Helvetet. Här finner vi också mest gore, som självklart är tafflig. Något som är oerhört knepigt är att dominatrixen har ett lejonfejs. Vem kom på den debila idén? Om det nu måste vara någon slags "thing" bara för att upprätthålla temat kan man väl välja vad fan som helst som inte ser ut att höra hemma i någon lam Broadway-musikal...

BETYG: 2(-)/7 Ett fall framåt jämfört med andra delen men fortfarande ganska pisstråkigt.

Detta är ett "antikt" vykort från "1890-talet"...

Vadan denna manliga upphetsning?

Aha! Han tänker på Zipperfaces syrra.

Manligt fånleende + dollarknippe =

Exakt just det.

När man vill göra en redan usel film värre.

Se där! En lealösing.

När du inser att din skräckfilm har blivit en fjollig musikal.

Apropå fjollig, denna häxdoktor får gaydaren att explodera.

Näheru! Inget videoklipp från denna skitfilm.

 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar