What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

fredag 8 mars 2024

ODD NOGGINS (2000) USA, 68 minuter. Regi: Joe Sherlock.



Udda skit

Den "sexiga" utstyrseln accentuerar verkligen flickstackarens icke-former.

En skräckfilm går på TV där en kvinna blir kidnappad av utomjordingar och slutligen dör en smetig död då hon smälter till pudding. Denna film tycks sätta igång en kedjereaktion bland tittarna och snart börjar gränsen mellan fiktion och verklighet suddas ut.

Gulpudding är farligt.

Återigen lyckades vi få till en sammanhängande resumé trots att själva filmen är en gröt av distansregisserade amatörscener. Ja, er nya favoritsunkregissör Joe Sherlock har typ tagit en sida ur Godfrey Hos bok och pusslat ihop en film av klipp av skiftande kvalité, filmade i olika delstater och skickade till honom. Han hade tydligen kontakt med några "skådespelare" på distans och logistiken tillät inte att de träffades fysiskt så Sherlock skickade helt sonika instruktioner till personerna ifråga och så fick de agera ut scenen själva i hemmets trygga vrå. Ni ska inte tro att det fanns ett färdigt manus för det utan regissören lät sig istället inspireras av materialet han fick ihop och höftade ihop något som knöts samman med scener där personer talar i telefon (Klassiskt Godfrey Ho-trick!).

Dödligt farligt.

Så långt är det ju en kul idé samt prov på påhittighet och problemlösning. Slutresultatet är dock en riktig skitsoppa. Det är, föga förvånande, fullkomligt osammanhängande och långtråkigt. Redan här ser vi Sherlocks preferens för korpulenta damer som dunsar omkring lättklädda dock utan att ta av sig. Även utomjordingar är som ni märkt representerade. Tyvärr hade man här inte gett sig på att ta fram några lökiga masker el dyl så de ET:sar vi får se är damerna med solglasögon.

BETYG: 1(+)/7 Plus för företagsamheten och att man petat in bilder på Deana Demko från ett konvent, men annars är detta nog bara kul (eller..?!) för de inblandade.

Ja, det är skitläskigt att titta på!

Också nåt att fylla rutan (och tid) med.

Ett mäkta populärt ansiktsuttryck bland fjollbögar nuförtiden.

En annan utstyrsel som accentuerar...

W.A.V.E.-stjärnan Deana Demko visar gärna upp sig för geek-fansen på konventet.

Öhh...fråga inte.

Telefonerande är ett gammalt Godfrey Ho-trick när scener ska sys ihop.

Terror och fasa!

VHS ger schysta hudtoner ibland.

Gay-bukkake?

Gore!!!

Nä, inget klipp denna gång.

FOTNOT: Notera att detta är originalversionen av filmen. Det kom en remake (?) 2015 som vi ännu inte haft "nöjet" att se. Inte helt omöjligt att den dyker upp här på Udda Film vartefter. 🙂



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar