What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

måndag 9 december 2019

BANSHEE CHAPTER (2013) Tyskland/USA, 87 minuter. Regi: Blair Erickson.



Snoozee and the banshees

"Tjoho! Nu åker vi."

När Annes (Katia Winter) studentkompis James (Michael McMillian) försvinner spårlöst efter ett experiment med drogen DMT-19 börjar hon undersöka det olösta fallet. Spåren leder henne till den excentriske författaren Thomas Blackburn (Ted Levine) som skall ha gett drogen till James. Det visar sig att den använts flitigt av CIA i tankekontrollprojektet "MK Ultra" men det finns även en ytterligare bokstavlig dimension kretsande kring drogen och något därifrån ger sig till känna i vår.

"Va fan va det? Ä-äre nån där?"

Här fanns det potential att göra en kul och annorlunda skräckfilm då man hade den sinnesförändrande drogen DMT som avstamp i historieberättandet. Istället fick vi en lökig found footage/"Arkiv X"/CIA-hemlisar/jump scare-historia med kackigt manus och taskig regi. Karaktärerna sög verkligen då de inte kändes trovärdiga för fem öre. Ta t ex när Anne hittar bitar av mänsklig hjärna och i det närmaste rycker på axlarna. Ted "Buffalo Bill" Levines karaktär är en usel karikatyr på Hunter S. Thompson som regissören verkligen borde ha tonat ner, men icke då.

BWWAAAAARRRRR!!!

Själva "skräcken" är helt förankrad i alla asjobbiga jump scares resten är bara tråkiga transportsträckor tillsammans med karaktärerna man skiter i. Smått stämningsfullt är väl speldosamusiken och de nummerrabblande rösterna som föregår attackerna men speciellt logiskt är det inte. DMT-varianten i filmen är också fullkomligt hittepå. Tänk om man istället hade utforskat möjligheten att karaktärer faktiskt ger sig ut på mer autentiska DMT-resor och stöter på demoner i andra dimensioner. Det hade varit betydligt intressantare.

BETYG: 2/7 Arkiveras under avdelning: Besvikelse. Kunde ha varit riktigt skoj, fast det är klart...Uwe Boll ska ha varit inblandad i något tidigt skede av projektet...

Psykonauter älskar att klottra molekyler.

Buffalo S. Thompson partajar som vore det hos H.A.

"Det här CIA-experimentet verkar lite läskigt... Äh! Det är ju gratis droger."

"Put the lotion in the basket, baby!"

Verkar som Ted tagit med sig lite av Buffalo Bill-känslan till den här karaktärens inredning.

Det är ju inte alls DMT. Hon har snott Heisenbergs vicsblåa meth och gjort soppa på det!

Nä, det är nog bara hederlig gammal Blå Fisk.

Don't do drugs kids!

Se honom i vitögat!

"Jaha, här ligger det bitar av mänsklig hjärna. Meh..."*

Tycker du det här är läskigt? Vänta bara tills det crappiga Windows 10 släpps!

LOL.

Trailer

Mycket sådant här crap blir det...

*Inte nog med att hon inte störs ett dugg av detta, det är dessutom mäkta imponerande att hon direkt identifierar dessa filébitar som mänsklig hjärna. 👍



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar