What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

fredag 6 december 2019

KRAMPUS ORIGINS (2018) USA, 86 minuter. Regi: Joseph Mbah.



Crap origins

The battle of what, where when???

Under ett uppdrag under första världskriget skjuter en amerikansk patrull ihjäl ett gäng tyskar i en övergiven håla. Det råkar dock slumpa sig att en av tyskarna just höll på att åkalla Krampus med hjälp av en magisk bok och amulett. Utan att veta sakernas magiska betydelse konfiskerar amerikanerna dem. En tysk patrull dyker dessvärre upp och skjuter amerikanerna. I och med att frun (Katie Peabody) till amerikanernas ledare underrättas om dennes död lämnas även hans personliga tillhörigheter över och bland dessa finns de magiska artefakterna. Boken hamnar genast på villovägar och Krampus kan ännu en gång åkallas.

Åkallandet av Krampus verkar gå sisådär. Tycks mer vara en slags semi-HBTQ-ande på ingång.

Udda Film fortsätter med sina självspäkande traditioner så det är återigen så här års dags för en Krampus-film. När det absolut första som händer i filmen är ett grovt faktafel vet man att filmresan kan bli lång. Jo, en textskylt berättar för oss om striderna som pågår på västfronten december 1918... Detta när hela kriget tog slut en knapp månad tidigare. Nåja, en smart film kanske inte var det vi förväntade oss direkt men detta var ju ordentligt klantigt. När man klarat av alla textskyltar och slängt in oss i handlingen blir det blixtsnabbt uppenbart att filmen måste ha en extremt låg budget. Inte heller detta är överraskande. Vad som dock är helt överraskande är att vi utsätts för en ultralam studentfilmsaktig slummerfest där knappt ett skit händer. Krampus ser man knappt röken av under hela filmen och när han till slut poppar fram med sina CGI-ögon och dito fackla är det självklart inte den traditionsenliga natten mellan femte och sjätte december utan på julafton. Han gör dock inte mycket väsen av sig utan står mest still och growlar fram vad han gjort i en monolog för huvudkaraktären. Just det! För de inkompetenta filmmakarna bryter självklart mot grundregeln: Show don't tell.

Tur att skådisen inte spelar över i alla fall. 😑

Att förlägga handlingen till 1918 är inte världens bästa drag när man inte har en bra budget. M a o skymtar vi självklart moderna elektriska installationer i barnhemmet filmen utspelas i och en av skådespelartjejerna har en schyst hårfärgning som behöver bättras på, så trovärdigheten är fortsatt noll. Själva agerandet är hyfsat OM man tänker att det är just en studentfilm. Fyllbultprästen är dock hiskeligt dålig. Nej, det är stelt och regin är Kalle Anka. -SPOILER ALERT- För att göra saken ännu värre blir det rena rama Cool Cat-moralkakorna i slutet när alla barn Krampus skickat till Helvetet (off screen såklart) återvänder när demonen oskadliggjorts. Två av barnen är dessutom elaka mobbare som då förstås tänkt om och ber sitt offer om ursäkt. Cringy McCringerson!

BETYG: 1/7 Vi trodde knappt det var möjligt att göra ännu sämre Krampus-film än de vi redan tvingat oss igenom här* men så länge folk har kameror kan det alltid nås nya bottnar.

Är detta verkligen kosher på ett katolskt barnhem?

Avancerad porr från 1918.

Kolla! Det är ju Pandora. ♫"Trust me I'll be the one who fights for you when things go wrong. Trust me I'll never let you down..."♬

Fy fan! De mobbar honom. Vad skulle Cool Cat säga? 😿

"Jag är inte bara mobbare. Jag fluktar även på min fritid."

Tur att Pandora klär av sig i slowmotion så det trots allt blir lite sensuellt när hon ändå inte tar av sig kläderna.

Apropå kosher...

Här har ni Krampus med en magisk fackla. Den är så magisk att den inte ens avger nåt sken.

Dö, dö, DÖ CGI-döden kärring!

Nästan lite Neil Breen-klass på lågorna.

Specialeffekter vars like knappt skådats sedan The Adventures of Hercules (1985)!

"Thank you Cool Cat for showing us how wrong bullying is."

Trailer som inte helt döljer hur usel filmen är.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar