What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

tisdag 3 december 2019

SOLDIER BOYZ (1995) USA, 77 minuter. Regi: Louis Morneau.



Screenwriter boi

Oj oj oj, det kraschande C160-planet blir så skadat att det...

Ett amerikanskt plan med förnödenheter skjuts ner i Vietnam av en gerillagrupp ledd av Vinh Moc (Cary-Hiroyuki Tagawa). Alla överlevande mördas av gerillan utom Gabrielle (Nicole Hansen) som råkar var dotter till en miljardär. Hennes far är villig att göra vad som helst för att få henne tillbaka och f d majoren Howard Toliver (Michael Dudikoff), som numera arbetar på ett ungdomsfängelse, rekryteras. Hans villkor är att få ta med sig ett team av de fängslade ungdomarna för att ge dem en ny chans i livet. Dessvärre är det ett mycket dödligt uppdrag...

...förvandlas till en DC3:a i kraschen.

Ha ha ha! Ja ni märker av resumén vad det här är för slags rulle. Darryl Quarles lär inte ha vunnit några priser för manuset. Man kan faktiskt misstänka att Quarles är en pseudonym för en 12-åring som är funktionsvarierad i hela huvudet. Den här filmen är som en jobbig dusch. Ja, ni vet en sådan där dusch som hela tiden växlar mellan varmt och kallt vatten. Om man översätter det till hur vi reagerade under filmens gång blir det att vi ömsom skämdes ömsom fnittrade. Hela upplägget är så vansinnigt korkat att en 10-åring skulle känna sig intellektuellt förolämpad. Det kommer dock inte som en chock när man har den filmtiteln och har Dudikoff som stjärna.

Känslan i magen när du ätit för mycket chili.

Vi tog del av den klippta versionen och vi brukar undvika att se sådana men i det här fallet var det nog lika bra så vi slapp skämmas i ytterligare 13 minuter. Med tanke på hur enormt klichéfyllt precis allt var i filmen lär inte det bortklippta våldet ha varit speciellt uppseendeväckande och det är ju snarare för pinsamheterna man ser en sådan här våffla - och det fanns det ju gott om. Karaktärer tunna som bladen i en psalmbok byggda på rasism, sexism och "ascool" gängmentalitet. Allt detta spelat av dåliga skådisar och sömnigt regisserade av någon Corman-dussinvara.

BETYG: 2/7 En extrapinne för pinsamhetsfnittren denna dynghög lockade fram.

Eftersom Tarantino precis hade slagit igenom var man tvungen att ha lite surfgitarrmusik samt en cirklande kamera här.

Detta är vad du får för dina miljardärspengar när du vill ha din dotter fritagen i främmande djungel.

"Let's get it on!" 😆

De övar militärteknik i djungeln...

LOL. Är det ingen som talat om för homeboy-ese att det är fjolligt att blunda när man fyrar av skjutvapen? Bra regi där! 👌*

Underskatta aldrig sprängkraften av en molotov cocktail!

Herr Tagawa har gjort många skitfilmer. Detta är en av dem.

Ett känsligt ögonblick. 😪😭

LOL-apalooza! Filmens "episka" "Plutonen"-ögonblick.

Även lysande regi här när karaktären står på en mina. "Okej. Jag vill att du darrar ordentligt nu. Du har aldrig varit så rädd i hela ditt jävla liv! Darra som faa-aan. Okej? Action!"

Trailer

Hela filmen - oklippt. Vi kunde inte låta bli att spola oss igenom denna för att se vad vi missade och mestadels är det obegripligt lama bitar som plockats bort. Däremot finns här en till skojig "Plutonen"-scen samt lite bus med ormar. Dessutom några extra Wilhelm-skrik.

*Vi avser naturligtvis den ironiska betydelsen av detta tecken och inte något nyfascistiskt trams.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar