What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

tisdag 24 december 2019

ALL THROUGH THE HOUSE (2016) USA, 88 minuter. Regi: Todd Nunes.



En ROKS jul

Julen är smakfullhetens högtid.

Rachel (Ashley Mary Nunes) återvänder till sitt familjehem under julen. Hon är dock inte den enda som dyker upp i kvarteret. En mystisk galning iklär sig en tomtedräkt och börjar mörda folk. Rachel ska julshoppa med sina kompisar men lovar även att hjälpa den underliga Mrs. Garrett (Melynda Kiring) med hennes överdrivna julpynt. Rachel och kompisarna dyker plikttroget upp och Mrs. Garret försvinner iväg på ärenden så kompisgänget har huset för sig själva. De upptäcker en del obehagliga märkligheter samtidigt som mördaren upptäcker dem.

Det här gillar vi dock. En fulciesque tomte.

Udda Film önskar god jul med en sedvanligt medioker jul-slasher. Det kändes till en början som om den här lågbudgetrullen kunde ha en släng av originalitet och att den kunde ha lite potential men tyvärr visade den sig vara rätt slätstruken ändå.

Nähe? Vad är då poängen med en duschscen???

Man känner att det jämlikhetspolitiska klimatet genomsyrar filmen en del då inte bara unga tjejer får sina kroppar stympade av mördaren. Inget nytt där kanske men just att killarna får sina penisar avklippta är ju en direkt attack på manligheten. Helt okej för oss. Den märkliga Mrs. Garrett visar sig även vara en misandrist utan dess like och skulle lätt ta en hedersplats i ROKS styrelse med sitt glödande manshat. Kul när det är på film. Det slängs även in ett HBTQ-element men tyvärr inte på klassisk slasher-exploativt sätt. Vi förstår poängen med det men tycker givetvis det är trist. -MINDRE SPOILER- Det finns dock en tanke bakom allt detta för att leda fram till en twist som handlar om könsidentitet. Tyvärr är det dock väldigt förutsägbart.

Det här är helt autentiskt tjejer, ALLA killar talar vädjande till sina penisar när omedelbar erektion uteblir. 😏

Trots låg budget satsar man hårt på praktiska gore-effekter, vilket vi verkligen uppskattar, men tyvärr är en del av dem ingen höjdare. Det är också så korkat att man lägger ner en massa jobb på att penetrera ett offer med häcksax och sen totalt glömma bort en sådan elementär detalj som att offret bör lämna ett blodspår efter sig när det hasar nerför en vägg eller dörr.

Också ett verb för att lyssna på Weezer?

Andra tecken på en låg budget är när man ser Kevin MacLeods namn dyka upp som kompositör. Musiken står dock inte ut på något sätt så det skriker inte lågbudget bara för det. Nej, det är snarare Nunes oförmåga att engagera tittaren i karaktärernas öden som är problemet. Detta kanske inte nödvändigtvis är ett problem i en slasher men i sådana fall bör man kompensera med roliga mord och drivor av sleaze, vilket den här våfflan inte flödar över av.

BETYG: 3(-)/7 Vi är generösa med betyget här. Ett gott försök med praktiska effekter vill vi främja men sanningen är att det ändå inte är en höjdare.

ROKS-medlemmar får ta en grogg varje gång detta sker. 🍸

Ögonblicket du kommer på att du gått omkring med en häcksax genom huvudet hela dagen.

Ja se tjejer och deras fantasi...

Tant Garrett verkar lida av samma psykos som Frank Zito*.

Fast Tant Garrett är en tvättäkta...

...misandrist.

Ken-idealet lever hos pryda kvinnor som ändå vill ha sexdockor.

Njut medan du kan kissetkatt. LOL.🙀

Entusiasm!

Men vänta nu. Män är ju djur...varför sitter då hon i bur?

Trailer med "gråtande barn"-konst.

Som vanligt varje jul vill vi istället rekommendera vår julfavorit Treevenge (2008)

GOD JUL!

*Ni vet, Joe Spinells skyltedockeälskande karaktär i "Maniac".



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar