What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

tisdag 28 januari 2020

Farväl Mamba


Vi pausar för ett ögonblick flödet av tramsiga recensioner för att sörja en av våra husgudar som gått en alldeles för tidig död till mötes. I förrgår, 26 januari, chockades vi av nyheten att basketlegenden Kobe Bryants helikopter hade kraschat och att han tillsammans med sin endast 13-åriga dotter Gianna och sju andra personer omkommit.

Trots att vi älskar film här på redaktionen finns det ingen känd person som skänkt oss så mycket glädje och underhållning, 20 år i rad, som Bryant. Det han presterade på basketplanen var allt från den vackrast koreograferade baletten till den intensivaste mordthrillern där han var den iskalle mördaren vi alla hejade på. Oscarn han fick i sin andra karriär efter basketen kunde han lika gärna fått för sitt mästerliga framträdande på planen.

Vi är djupt bedrövade och kan inte annat än att lyfta fram två gamla recensioner på filmer med vår fallne hjälte i huvudrollen. Kobe Bryant blev 41 år gammal.




















      Kobe Doin' Work (2009)                                                                    Kobe Bryant's Muse (2015)


Kobe firar mästerskapet 2009 med lilla Gianna som senare själv var på väg att bli ett basketfenomen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar