What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

lördag 18 juni 2022

MÁS ALLÁ DEL TERROR (1980) Spanien, 84 minuter. Regi: Tomás Aznar.



Terrorisera inte djävulsdyrkare

"Mmm...smack...jodå farbror, jag älskar dig visst."

Ett gäng våldsamma ligister rånar ett fik och kidnappar ett rikt par. Under sin flykt våldgästar de en äldre dam och lämnar total förödelse efter sig. Detta verkar vara något de kan komma att få ångra då plötsligt oförklarliga saker börjar hända i den övergivna gamla kyrkan de tar sin tillflykt till.

Kärlekens pris.

Udda Film gav sig i kast med en obskyr gammal våffla som hade skönt sleaze- och våldspotential. Det blev en märklig resa från kallblodig kriminalitet med home invasion-element till övernaturligt spektakel med drogknasigheter. Låter väl som en helkväll?

Man blir verkligen skithög!      😑    *Syrsor*

Det är en ganska märklig film som trots alla sleaziga och galna upptåg aldrig blir speciellt rolig. Särskilt när filmen landar i den övergivna kyrkan knappt halvvägs in i filmen. Det är en rätt tråkig miljö, vilket är udda då kyrkan t o m har en krypta i närheten fylld med gamla skelett och mumier. Det byggs dock aldrig upp någon spänning trots att någon slags ondska vill brottslingarna illa. Karaktärerna beter sig förstås jättemärkligt, vilket i sig inte är något ovanligt i en film som denna och vi får så klart också ett litet stockholmssyndrom på köpet för gängledaren är ju så "charmig".

Putslustig #metoo-kund.

Trots alla sexuella element, som exempelvis droginducerad onani i kyrkan involverande spontanpredikan, heroinavsugningar och metoo-mumier, blir det inte mycket naket. Lite tutt-flash under stockholmssyndromet och manlig dusch bara. Det är dessutom ganska stor brist på gore. Det "frånstötande" ligger mer i vilka dåd dessa nidingar faktiskt utför. -SPOILER ALERT- Man kan dock undra varför den kidnappade mannen (Antonio Jabalera) inte förfäras mer när gänget bränner ner den våldgästade tantens hus och låter ett barn som ropar efter hjälp brinna inne. LOL.

BETYG: 3(-)/7 Förvånansvärt tråkig för att innehålla så många brutala och sjuka dåd.

Som då bögar gör... 😏

Är det verkligen rätt tillfälle att sjunga gamla Adam & The Ants-hits?

Saligheten när man just öppnat upp sitt tredje öga.

😅

Apropå salighet. Kyrkan lockar fram lusten!

Preach!

Ännu ett av solariernas offer.

Hello doggie!

Ett sanningssägande ögonblick.

Ascoola #metoo-mumier vars händer tydligen blev bäst balsamerade.

Eftermälet av ett hejdundrande mumie-bukkake-party.

Nån slags trailer.

Den sexiga runkscenen blir LÅNGT mycket sexigare dubbad till tyska! "Ficken und töten..." 😆😂😁



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar