What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

fredag 17 maj 2024

LYCANIMATOR (2018) USA, 41 minuter. Regi: Sébastien Godin



Barf at the moon

[sic!]

Några par åker till ett övergivet hus i skogen för att festa men på vägen dit stöter de på en galen gammal krigsveteran (Joel D. Wynkoop) som maniskt avråder dem från att åka dit. De ignorerar honom och åker vidare. Väl framme drar festandet igång men i källaren lurar gamla hemligheter om farliga experiment som pågått i huset och i händerna på fulla ungdomar kan dessa vissa sig dödliga.

Hm, är det ett varulvselixir han just druckit eller är det helt enkelt Ayahuasca?

Kan ni känna lukten? Jajemen! Vi är tillbaka i Floridas träsk för en ny djupdykning i amatörfilmvärlden. "Amatör" är verkligen nyckelordet här då vi direkt i den inledande (och fullkomligt irrelevanta!) backstoryn får ett stavfel i nyllet i den rullande texten. Paradoxalt nog har dessa glada amatörer fått den nyligen bortgångne Giovanni Lombardo Radice att läsa denna text. Kul grej, även om backstoryn handlar om det medeltida Tyskland (Som då förstås inte ens fanns... 😀) och den italienska kultstjärnan inte på något vis har en tysk accent.

Joel D. Wynkoop får utrymme att agera passionerat.

Vidare är ljudspåret åt helskotta då vi under en dialogscen med Cayt Feinics och Jonathan E. Smith har ett klipp där ljudet är fullkomligt ur synk, men då alltså bara ett klipp. Resten av scenen är i synk. Vi får även en grav ljud-goof i slutet då vi helt plötsligt hör regissörens instruktioner pålagda på ett klipp de inte ens hör hemma på. Förklaringen till detta och även andra konstigheter ska enligt regissören vara att en arbetskopia letat sig ut på videomarknaden och det är tydligen den versionen vi just kollat på. Vi kan väl köpa det då vi hört talas om scener som vi inte sett vid den här tittningen.

Passionen!!!

Förutom den fullkomligt fantasilösa premissen ni läste ovan är det en rörig soppa till handling. Folk beter sig allt annat än rationellt i den här rullen. Bästa formen av irrationellt beteende är ändå -SMÄRRE SPOILER- att Feinics karaktär finner det lämpligt att ligga med sin pojkvän som efter att ha blivit itvingad en okänd illgrön substans de hittade i källaren ser ut att vara döende och svettas grönt. Av någon icke-förklarad anledning börjar även hon svettas grönt tillfälligt. Kanske är varulvsslajmet en sexuellt överförbar sjukdom? Nåja, Feinics näckade i alla fall och det är ju huvudsaken!

Här demonstrerar han en effektiv liftarteknik.

Ja, om ni inte listat ut det av titeln eller affischen är detta alltså en varulvsvåffla. Vi bjuds t o m på en förvandlingsscen som naturligtvis är usel. Så förvänta er ingen Paul Naschy-ulv inte. Nej, vi träffar istället en varelse som ser ut att vara resultatet av en kärleksnatt mellan någon från "Rats och Toxic Avenger, dippade i geggan från "Street Trash".

BETYG: 2/7 Detta är total skit men lite amatörcharm har ändå spektaklet.

Klart man vill plocka upp en spjuver som denna.

Ingen risk att somna bakom ratten med denna passagerare i alla fall.

Här har han tydligen tagit inspiration från Daddy Dereks självsförsvarsepos*.

Han har kraft i nyporna minsann! (Frågan är bara varför).

Lite charmigt partybus bara. För visst tvingar man i nån en okänd illgrön substans man hittat i en källare i ett övergivet hus?

Han blir dödligt sjuk och svettas grönt.

Det kåtar visst upp hans empatiska flickvän.

I en annan del av huset är kåtfaktorn ännu högre och vi får ta del av den oerhört vackra manliga klimaxen.

Grön bukkake eller grön svett?

Detta är INTE Paul Naschy.

Ulvis har tydligen också tagit en sup för mycket.

Fru Wynkoop geggar med inälva för - science. (Tur att hon har lämpliga skyddsgoggles för det!)

Cayt lyfter rullen.

Grinig!

Jajemen! Mark Borchardt gör en cameo för dom som orkar fullfölja filmen.

Trailer




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar