What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

söndag 5 maj 2024

THE BEAST IN SPACE (1980) Italien, 93 minuter. Regi: Alfonso Brescia.



De gyllene ramonesarna är tillbaka!

Aha! Det är Wizz Air som arrangerar rymdresorna? (I rymden kan ingen höra dig tappa ett Z)

Kapten Larry Madison (Vassili Karis) skickas till planeten Lorigon för att lägga vantarna på det mycket åtråvärda ämnet antalium. Med i besättningen finns även Sondra Richardson (Sirpa Lane) som den gode kaptenen just träffade på en bar kvällen innan. Efter deras heta kväll berättar Sondra om en återkommande mardröm där hon blir jagad av både en man och en robot genom en skog och dessutom våldtagen. Kaptenen fäster ingen större vikt vid detta men när de landar på den främmande planeten upplever snart Sondra en hel del déjà vu.

Och var bättre att göra det än i denna flashiga späjs-bar?

Yes, vi kastar oss återigen in i Brescias hiskeliga rymdkvintologi. För vår del är detta tredje* filmen så vi är "lyckligt lottade" att ha två kvar. Rymden blir en skvätt "blå" här då Brescia ville casha in på alla regnrocksklädda kåtbockar där ute. Så i denna lågbudgetkalkon får vi, förutom de ständigt närvarande gyllene ramonesarna, en hel del softcore-sex och dessutom uselt inpetade hardcore-scener. De är dock inte de styltigt inklippta hardcore-scenerna som har knepigast passform utan ett softcore-klipp där ett par manshänder knådar ett par vackra mjuka bröst. Detta klipps in i tid och otid utan att passa in någonstans.🙂

Larry stöter på den späjs-sminkade Sirpa.

Som ni säkert har förstått har det recyclats rekvisita och en massa klipp från de andra filmerna. För varför bara göra en film när man kan göra fem? 😃 Brescia lyckas karva ut en ny banal historia som lyckas sväva mellan dröm och verklighet. Det blir inte så mycket action (förutom "action" förstås) i den här då den så kallade erotiken sätts i första rummet. Damerna är galanta och det är en tydlig nordisk prägel här med nämnda Lane och även vår egen sexkissemiss Marina Hedman. De flankeras av ytterligare skönhet i form av Maria D'Alessandro. Det blir rena rama -SPOILER ALERT- "Fäbodjäntan" in space när rymdbesättningen knallar omkring i den "spejsiga" björkskogen, bara för att snubbla över (flagranta arkivbilder på) två kusar som har het sex. Detta föranleder damerna att genast börja pilla på sig själva utanpå sina gräsliga gröna PVC-overaller. Man förväntar sig nästen att någon ska yppa: "Näe....jag är inte alls kåt...". Vartefter kommer den stora reveal:en att deras värd är en faun så det är inte bara Lanes karaktär som får en déjà vu utan även hon själv då hon får reprisera zoofilin hon tog del av i Walerian Borowczyks "La Bête". Skulle inte det räcka blir hon även våldtagen av roboten som styr planeten Lorigon.

Sirpa är en fantastisk skådis! Tänk vilket mått av självutplånande det måste ha tagit för en finne att låtsas att drinken är för stark!!!

Den här filmen har en hel del element som skulle kunna adderas ihop till en rätt fantastisk film, men så är det dock en Brescia-våffla så jättekul blir det inte. Dubbningen kan vara bland det lataste vi sett då i vissa fall hela meningar hinner yttras innan de "sägs". Ramonesar-scenerna har vi sett förut. De är nästan till 100% recyclade. Hardcore-inklipp är ju sällan speciellt intressanta och papproboten orkade man inte lägga så mycket krut på så allt vi får se av den är recyclad Jack Vegas-vy, skakig närbild på dess pappfejs samt någon arm och fot plus en intressant skugga där ändå skuggans ögon lyser rött. 🙂

BETYG: 3/7 Generöst? Ja förmodligen. Snyggare cast än i de andra rullarna och som dessutom bjöd på mer hud. Några sköna knasögonblick också.

Larry är inte den mest inlyssnande typen.

Hi-tech!

Den mäktiga roboten Zocor!

Hans skugga är ännu mäktigare.😂

Jajemen! Månboots och PVC-overaller igen.🙂

Otroligt späjsat landskap!

Vad står på här?

Nämen!

Ett okontrollerat kåtslag?! Vadan detta?

Aha! Gryniga arkivbilder på älskande djur.

Vem kan hålla styr på sina lustar då? Nej just det!

Du menar som Brescias andra rymdvåfflor?

Det dukas upp till skön späjs-orgie. Jefferson Airplane ska visst spela.

Ramonesarna serverar!

Vad är detta för kåt djävul?

Jaha, det var startskottet för köttets lustar.

När du tar av dig dina byxor (You wish!).

En klart kåt min.

Stackars Venantino Venantini får bara flukta (Inte så bara det!)

Marina ser ut att ha en bra dag på jobbet.

Här skjuter hon ramonesar med en ficklampa.

De är som vanligt ännu mer kanonmat än ryska soldater.

Helt odugliga.😆

Detta klipp passar tydligen in överallt.

Å fan? Vi som trodde det var Jack Vegas-maskinen från "The War of the Robots".

Ja, hur skulle du själv reagera om en robot ville tvinga sig på dig sexuellt?

Robotens rape-fejs. (SPOILER ALERT: En hint om hur mycket man egentligen får se i den kaotiska scenen).

Nja Venantino, så bra kanske rullen inte var...

Trailer

*Vi har tidigare avnjutit: Star Odyssey (1979) och The War of the Robots (1978).



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar