What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

söndag 26 maj 2024

TEXAS CHAINSAW MASSACRE (2022) USA, 83 minuter. Regi: David Blue Garcia,



"Skinnfejan" *spyr*

Söt souvenir.

Ett gäng unga entreprenörer åker till den övergivna texashålan Harlow för att sälja fastigheter åt hugade snöflingor. Ett av husen är dock fortfarande bebott och komplikationer uppstår vid avhysningen. Man har råkat väcka en sovande galenskap till liv.

Vi ska tydligen bry oss om dessa charmtroll.

Udda Film kastar sig heroiskt in i elden igen och vi tar oss an en film som med sitt blotta namn väcker hat hos purister. Vi har inte så starka känslor runt TCM-franchiset och vi uppskattade faktiskt den fåniga uppföljaren back in da day. Vår avsky för humor var inte så stark på den tiden... Alla senare remakes och uppföljare är som en avlägsen dimma för oss då de väckt föga uppståndelse eller upphetsning hos oss. Faktum är att vi t o m glömt bort att vi recenserade en av dessa dussinfilmer för drygt tio år sedan.*

Det blir inga fastigheter sålda till woke-spekulanterna om sådana där gamla trasor hänger framme.

Här har vi ytterligare ett exempel på dussinfilm. Karaktärerna är doucheiga PK-människor som faktiskt förtjänar ett motorsågsblad i röven så från första stund finns inget engagemang i deras öden. Vartefter våfflan rullar på blir det mer och mer idiotiskt och logiken är rullens största offer. M a o en standardskräckfilm. Vi stör oss inte heller nämnvärt på detta. Istället fokuseras vårt ögonrullande på undertextaren Susanna Wikman som inte vet skillnaden på en affär och en verkstad. Ja, hon gör det misstaget flera gånger. Det kan man väl låta passera när det är Netflix-standard men när hon tar sig artistiska friheter och översätter "Leatherface" till "Skinnfejan" spyr vi hårdare än Leatherface fostermorsa i filmens början.

Hm, undra vem den där stora pojken med icke synligt fejs är på det gamla fotot...

Trots att gnällorkestern hade konsert här ovan är detta ändå en hyfsat underhållande rulle med en hel del brutal gore. Vi trodde att återvändande karaktären Sally, spelad av Olwen Fouéré som även var med i härliga "Mandy", skulle ha någon slags badass Jaime Lee Curtis-roll i filmen, men det slarvades bort i ett inferno av bristande logik. Vi vet inte om detta kanske t o m var tur...

BETYG: 3(+)/7 Sedvanlig dumskalleskräckis som är helt okej att blåsa halvannan timme på.

En snubbe med mosaikgloria. Är det Jesus?

Put on your happy face!

Tittut!

Undra om den så fint solupplysta köttyxan kommer spela nån roll i filmen...🤔

"Eftersom det inte är Michael Myers jag har efter mig är jag nog säker här inne."

Ibland när man är rädd kan benen kännas som spaghetti.

Ett slag räcker sällan.

Ännu ett offer för solarietrenden.

Penishumor.

"Hereeeee's Skinnfejan!"

Exakt!**

Klart man inte kan skjuta en stackare som ser så sorgsen ut.

Ajaj! Den där kedjan behöver spännas ögonaböj. Det är ändå världens bästa motorsåg som: startar på 0,003 sekunder, sågar genom allt - inklusive grova metallrör som smör - och tåls att kastas omkring hur vårdslöst som helst.

Strike a pose Skinnfejan!

Trailer

**Nåja, det finns ännu värre skräckexempel på när översättare fick feeling. Som t ex när Chewbacca blev döpt till "Tuggrygg".

PS. Vem fan formgav den gräsliga affischen ovan???




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar