What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

torsdag 16 april 2020

L'IMMORTALE (2019) Italien/Tyskland, 115 minuter. Regi: Marco D'Amore.



Ciro gör en Jason

Jansson? Är det du?

Det visar sig att Ciro (Marco D'Amore) överlever döden han accepterade då han lät sin vapendragare Gennaro (Salvatore Esposito) skjuta honom för att rädda dennes skinn. Han vårdas i hemlighet och skickas sedan diskret iväg till Lettland för att överse kokainhandeln med den ryska maffian. Uppdraget väcker gamla minnen till liv då den som möter upp honom på plats är ingen mindre än Bruno (Salvatore D'Onofrio), mannen som uppfostrade honom som sin egen son och ledde honom in på brottets bana.

De har just konstaterat att det är storgangstern Ciro. Sen säger de följande... Inte så lite turksploitation-feeling på denna översättning! 😁

En av våra favorit-TV-serier - "Gomorra: La Serie" - har tagit paus (?) och upp poppar denna film som tar vid där säsong tre slutade. Vi som sett senaste säsongen, nummer fyra i raden, har fått acceptera att seriens stora stjärna Ciro har lämnat oss. Men nu är han alltså tillbaka. Likt Jason Vorhees lämnar han sin vattniga grav och återuppstår till allas vår glädje.

Detta känns mer autentiskt. Självklart är detta exakt vad en stereotypitalienare skulle säga på karaktäristisk bruten engelska. 😊

Det brukar ju oftast vara problematiskt med dessa film-spinoffs på populära TV-serier då de sällan kan leva upp till seriernas kvalité och vi får väl erkänna att denna våffla inte är något undantag. Det gör det däremot inte till en dålig film. Brasklappen är dock att man bör vara fan av serien för att inte tycka detta är en medioker gangsterfilm. T o m vi som följt serien med glädje har med våra guldfiskminnen lite svårt att komma ihåg vissa referenser. Det är alltid synd när vi tvingas lämna det vackra Italien för nya visuella jaktmarker och Lettland är inte fullt så coolt men det fantastiska fotot av Guido Michelotti, som vi älskar från serien, följer med och bjuckar på porriga vidvinkelvyer av det baltiska landet som borde få turistbyråerna att salivera (vore det inte för corona förstås...).

Guido Michelotti är en hjälte. Se så vackert!

Även Mokadelics soundtrack hakar på men det har tonats ner en smula, både här och i serien. Det elektroniska soundet har blandats upp en del och vissa av de gamla styckena har arrangerats om. D'Amore gör här sin regidebut, i långfilmssammanhang, men steget är ju inte superlångt från att ha regisserat ett par av avsnitten i TV-serien. Hyfsat jobb, men inget spektakulärt.

Ciros nya sällskap lägger det mesta av sina knarkpengar på bläck.

Som så många andra hoppas vi nu på en säsong fem av serien där Ciro gör stark comeback!

BETYG: 5(-)/7 Frikostigt betyg, men så är vi ju fans av TV-serien, så lev med det.

Guido kan t o m få ett timmerupplag att se porrigt ut.

Lite Italien blir det allt - och då självklart snyggt belyst.

En etableringsbild så god som någon.

Ett kuddkrig med barn har inte riktigt samma lyster som ett med vuxna tjejer. 😕

Guiness-rekord i världens längsta lina på G?

En gammal lagerlokal ger erektion för bildnjutaren!

ALLA italienska pojkar trånar efter vackra äldre tjejer.

Här kommer ett gäng som är SKITSUGNA på att sätta igång baseball-träningen.

Visst tar vi en sväng till ökända Scampia också.

"What's in the booooox?!"

Trailer



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar