What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

fredag 2 september 2022

VOYAGE TO THE PLANET OF TEENAGE CAVEWOMEN (2012) USA, 36 minuter. Regi: Joshua Kennedy.



Amatör-spoof

Två planeter rullar mot jorden.

Två sammanlänkade planeter är på kollisionskurs med jorden och innan man spränger dem i bitar med kärnvapen vill man göra ett försök att rädda befolkningen på den ena av dem. Armén skickar ett räddnings-team ledda av kapten Matt Sullivan (Joshua Kennedy) och de finner att planeten är befolkad av tonåriga grottkvinnor. De har dock inte räknat med den ondskefulla rasen Bavans som kommer från den andra planeten.

Filmens hjälte (tillika regissör).

Vi kan tydligen inte ta oss upp från träsket av hemkokta filmer här på Udda Film så vi fortsätter helt sonika med en till. Den här våfflan tar verkligen VM-guld i lökig rekvisita och effekter. Den minimala budgeten gör att man tar vad man hittar i skafferiet typ. Detta är med all tydlighet även en av rullens poänger då man stolt visar upp interiörer byggda med aluminiumfolie och CD-skivor samtidigt som man ogenerat kastar in uppenbara arkivklipp som skär sig ordentligt mot filmens övriga kvalité.

Arkivbilder passar verkligen sömlöst in.

Man hittar här en tydlig kärlek till gamla sci fi- och exploitation-filmer som i sig har en lång tradition av billiga lösningar. Förutom själva temat och storyn understryker man detta med gammal arkivmusik som direkt för tankarna till 50-talets monster- och sci fi-filmer. Allt är gjort med glimten i ögat med uppenbara exempel som stulet ljud från tjejslagsmål, medvetet osynkad dialog eller inklippta jättemonster i form av en hummer som råkar ha bandet som låser klorna kvar på sig.

Rymdskepp eller en konspirationsteoretikers pojkrum?

Allt detta låter ju som receptet för en härlig och charmig rulle men tyvärr blir det inte fullt så kul som man kunde ha hoppats. Det positiva är tanken samt att man genomför det på ett straight sätt utan det där äckliga "Hö hö, titta vad rolig jag är"-agerandet. Men presentationen blir inte speciellt cool eller snygg - och då menar vi inte att det skulle behöva vara proffsigt på något sätt.

BETYG: 3(-)/7 Bra intention men inte den bästa presentation.

Tonårsgrottkvinna (med lila trosor) blir humpad av kuslig jättespindel.

Undra från vilken film de snott ljudet av kvinnor som slåss.

Ånej! Även den röda planeten har kusliga jättespindlar.

Fast här sysslar de tydligen med bukkake-partyn.

Jätteläskigt monster som låter fränt.

Monstret har tydligen de-interlace-vision.

En jättelik pung är på väg att teabag:a Big Ben.

Alltid ska det dyka upp en snuskhummer när det finns unga lättklädda tjejer.

Tur att klorna är säkrade med antiknipsband.

Trailer



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar