What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

fredag 27 oktober 2023

DEATH HUNT (2022) Kanada, 93 minuter. Regi: Neil Mackay.



Script hunt

Barnuppfostran, om NRA får bestämma.

Markutvecklaren Ray (Omar Tucci) kommer till en liten håla, i sin TransAm med sin älskarinna Brooke (Marlene Malcolm), för att lura av bondläpparna en bit mark. Det slumpar sig dock så att han valt fel håla då sheriffen (Greg Johnston) väljer att arrestera de båda stadsborna utan att ens delge dem någon misstanke om brott. Vad värre är är att han tar sina suspekta kompisar (Terry McDonald & Rick Amsbury) till hjälp och forslar bort paret till en avlägsen ö där allt annat än polisiär verksamhet väntar.

"Oj bylingen. Hoppas det inte är en bad lieutenant..."

På Udda Film gillar vi mysiga människojaktfilmer då världen är så full av idioter att det borde vara licensjakt på dem.* Tyvärr borde första licensen ges till jakt på filmskaparna... Men vi kommer till det.

Konstig fråga till helt främmande män.

Det dröjer inte länge innan vi tar oss fundersamt om hakspetsen och utbrister i ett kollektivt "Hmm..." då musiken, som är tillskriven Mitchell Gibbs, tar oss ur handlingen med sin oavsiktliga oföljsamhet. Det låter helt enkelt som om man tagit första bästa arkivorkesterstycke och slängt in på ljudspåret. Att denna smått bombastiska musik, tillsammans med diverse ljudeffekter, sedan dränker en del av filmens dialogspår gör ju inte saken bättre.

Klart de blir kränkta.

Fotot av Renato Villas är ändå schyst och vi ser trots allt med tillförsikt fram emot lite brutal B-action i skogarna. Tyvärr börjar det skakiga manuset totalimplodera när väl handlingen förläggs till ön där jakten ska utföras. Karaktärerna är verkliga stenkorkade men samtidigt slavar under det genomdumma manuset så vi får se en kavalkad av idiotiska beslut och ologiska vändningar. Ett exempel: -MINDRE SPOILER ALERT- Ray lyckas sno åt sig en Uzi av sheriffen och Brooke frågar då "Is that a gun?". Det kanske verkar hur dumt som helst, men vänta! En stund senare har hon själv snott en smärre arsenal av skjutvapen som hon hanterar fullkomligt problemfritt, med rätt ammunition och allt. Vapennördar vill dock vända sina kära knallpåkar mot sig själva när de ser HUR hon och resten av karaktärerna hanterar sina vapen.

De är ju hedersknyfflar!

Vi måste också nämna inledningens flashback, som senare i filmen visar sig vara en av jägarna - TJ - som barn när hans pappa lär honom människojaktens ljuva fröjd. Vi tycker redan där att man fallerat med att skapa en daterad look. Särskilt då offret med sina blåa täckväst inte ser speciellt vintage ut. När vi sedan senare får veta att detta var TJ som barn, blir det inte bättre då karaktären säkerligen passerat 60 bast.

BETYG: 3/7 Jodå, trots en frontalattack mot även en halvsovande tittares intelligens är detta en hyfsat underhållande våffla. Synd bara att man inte kunde lyfta den till IQ-nivå 37 i alla fall.

Redneck-rasister blir nog också kränkta när de ser sin kära flagga användas i dessa sammanhang.

TJ tänker sig en karriär på YouTube där han ska bräcka Rick Beato.

Han är dock ingen klippa på gura precis.

När ni kollar på denna film...Hey-O!!!!

Nåja, vi kan nog få se fram emot lite TV4-mys när nu Peter Jihde ledsagar oss här i filmen.

Jahaaa...det är sååå de ska skjuta sina offer? Puh!

Ray släpper ut en bögfis ur armen.

LOL. Sekunder efter att Ray skjutit färdigt denna salva kan man fortfarande höra Uzin smattra på ljudspåret.

Kolla! Runt redneck-flaggan ser vi cameos av Pablo EscoBear och Evil Dead-hjorten.

Action-filmens regel 1A: Blunda och blinka ALDRIG när du avfyrar ett eldvapen.

Ack! Brooke blev alldeles smutsig i rumpan av allt kämpande på liv och död.

Tur att hon hann tvätta brallorna mitt i springandet.

"Dead by dawn! Dead by dawn!"

Klyschig trailer.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar