What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

fredag 20 oktober 2023

ALLEY CAT (1984) USA, 82 minuter. Regi: Victor M. Ordonez, Ed Palmos & Al Valletta



Mjau!

Om inte brottskarriären lyckas kan han ju alltid göra musik med Man 2 Man* istället.

När Billie (Karin Mani), som råkar vara en svartbältare i karate, hindrar ett par busar från att sno däcken på hennes bil hämnas de genom att brutalt attackera hennes morföräldrar. Billie får inte mycket hjälp av rättvisan. Tvärtom får hon den emot sig när hon ingriper i en pågående våldtäkt. Hon bestämmer sig för att skipa sin egen rättvisa.

Scarface lackar på de oseriösa underhuggarna som bara röker braj.

Eftersom vi ser så mycket skit här på Udda Film känns det alltid vederkvickande att plocka fram en rulle som kan ha lite potential. Denna film kändes som en eventuell positiv upplevelse. Skulle Udda Films sjätte sinne ännu en gång triumfera?

Den glade snubben med pannbandet har en mycket liten roll - MEN! - han levererar ett perfekt haschgarv!

En sådan självgod retorisk fråga kan naturligtvis bara besvaras jakande. Vi gillar direkt den gryniga looken, de korkade däcktjuvarna och att huvudpersonen omedelbart behöver flasha pattarna. Vidare träffar vi på busarnas boss som är lagom grinig och elak samt har ett ärr i nyllet så han får kallas "Scarface". Vi bjuckas även på ett perfekt haschgarv av en annan underhuggare, så stämningen är på topp!

Nidingar! De ger sig på Billies skröpliga morföräldrar.

Det är lågbudget och storyn är av dussinvariant. Manis karatefajter är väl inte de coolaste kanske och karaktärerna inte de smartaste men det blir rätt gemytligt ändå. Manis karaktär må vara en kickass-brud av rang men hon är inte speciellt charmig och hennes gullegullsnutpojkvän får jobba hårt för att tränga igenom hennes okänsliga fasad (Han lyckas sådär....).

Hångarven ekar när de susar iväg i sin flyktbil.

Även om det blir en del slagsmål och milt (men brutalt) våld är det ändå sleaze-faktorn som lyfter filmen. Mani är inte den enda som lättar på paltorna här. Hon får bl a sällskap av sina nya fängelsekamrater i duschen. Jodå! Det kastas in ett härligt WIP-segment i våfflan också, komplett med nämnd duschscen och förstås lesbisk cellkamrat. 🙂

BETYG: 5(-)/7 Vi kommer på oss själva med att tippa över från en fyra till en femma när vi skriver om WIP-segmentet. 😊 Bra skit detta!

Eftersom det är 80-tal är denne flagrant homosexuella kille fullt upptagen med att diskutera gårdagens bögerier i telefon, istället för att göra sitt receptionsjobb.

Apropå 80-tal... Viktigt med det lilla pannbandet när man ger sig ut på joggingtur.

Nämnda jogging avbryts av ett ingripande mot ett par våldtäktsmän.

Vi försöker väl oss på en ny joggingtur då.

Ånej, inte nu igen...

"Jag vill för fan jogga! Inte åka flottstång ditt jävla rape-äckel!"

Men attityder ändras snabbt. Gulligullpolisen försöker vara gentleman trots Billies uppenbara jag-har-dörren-vidöppen-när-jag-duschar-försök att kåta upp honom.

Scarface tog nyligen distriktsmästerskapet i gigantisk fällkniv.

Det njöt han av.

När du döper din stadsdel efter din favoritkaktus.

Nämen se på fan! Billie tycks vara inlåst på exakt samma kåk som brudarna i "Caged Heat".** #KnowYourPenitentiaryShowers

Självklart kan inte heller lesbiska cellkamrater förstå innebörden av ett "Nej".

Gulligullsnuten ser oerhört avslappnad ut när han slappar med ett glas vin.

Dags för en joggingtur igen. Den här gången ska hon väl få vara ifred...eller?

Nope! Våldtäktsmännen (D v s ALLA män, om ROKS får bestämma) kan känna lukten av en varm joggingoverall på 23 mils avstånd.

När ska de lära sig att våldtäkt är fel???

För en gångs skull en trailer som faktiskt gör en sugen på att kolla på filmen.😊

*
Maskulina snubbar med hittar som bl a "Male Stripper".

**
Bilder från Caged Heat (1974). Jajemen! Samma dusch minsann.

Yup.🧐



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar