What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

fredag 5 januari 2024

GUNBLAST (1986) USA, 66 minuter. Regi: Nick Millard.



Rehabiliterad kåkfarare?

Geraldo skiter i att motståndaren siktar på honom. Han vet ju att sopan ändå kommer missa.

Roy (Marland Proctor) har precis kommit ut från kåken och siktar på ett hederligt jobb som nattvakt. Planerna ändras dock när Maria (Christina Cardan) söker upp honom för ett enkelt jobb där de ska stjäla en halv miljon dollar av en drogsmugglande diplomat.

Men det gör inte Geraldo!

Krälandet i de cineastiska kloakerna vill aldrig ta slut här på Udda Film. Här har vi en riktig lågbudgetkalkon från en crap-månglande veteran. Ja, märkligt nog är detta den första Nick Millard-film vi recenserar här. Men men, så mycket skräp - så lite tid!

Han piercar gubbens öron med sin Magnum.

Det börjar smått lysande med en pistolduell som får gobblandet på kalkonfarmen att genast nå ett crescendo. Den ena parten - Geraldo (oklart vem som spelar honom) - är så självgod att han kan kosta på sig att håna kontrahenten utan att bli träffad av dennes skott. Snacka om att tro på sig själv (och på motståndarens inkompetens)! Detta gör oss genast glada och de fullkomligt meningslösa följande scenerna när vi tar del av Roys gråa vardag höjer bara stämningen ännu mer. Vi får njuta av när han sitter barbröstad på sitt sunkiga hotellrum och äter kalla bönor med korv direkt ur konservburken (Sug på den Neil Breen!!!). Vidare får vi njuta av när han (fortfarande barbröstad) ligger på sin säng och läser Playboy och dessutom får vi skåda när han vankar fram och tillbaka (Yes utan en tråd på överkroppen) rökande en cigarill!

Detta: Innan Neil Breen slukade mängder av konserverad tonfisk.

Denna tristess avbryts kort av filmens i särklass stora höjdpunkt när Roy går på sexshow där han sitter och kollar på (arkivbilder från 70-talet!) när gudinnan Uschi Digard lagom förstrött smeker sina ljuvliga bröst. Det kommer visa sig att Millard slängt in fler arkivbilder i filmen men då diametralt motsatta i sexighet då den blonda kvinnan som agerar i dessa mest ser kissnödig och lätt förståndshandikappad ut. Det är dock skoj hur Millard har klippt mellan dessa arkivbilder och karaktären Geraldo. Självklart är allt bara fullkomligt meningslös utfyllnad.

Ej tonfisk.

Det låter kanske som om vi har att göra med en dold kalkonpärla här men tyvärr blir det ganska segt emellanåt och det hiskeliga flamenco-soundtracket (som låter som om det vore inspelat i samma rum som skådisarna befinner sig i) fräter sig allt djupare in i ens musikaliska själ. Värst blir det i en hångelscen när den enformiga amatörgitarren tystnar och vi endast hör sångerskans infernaliska ylandet med någon slags leksakstrumma som sporadiskt ackompanjemang.

BETYG: 3(+)/7 Riktigt lovande kalkonmässigt i början med Uschi-grädde på moset därtill. Sedan blir det mest tröttsamt.

Han LÄSER verkligen Playboy.

En viktig scen där han fundersamt vankar av och an.

Jo verkligen!

Roy bänkar sig på liveshowen...

...framför arkivbilder på en av Udda Films husgudinnor.

Roy har själv sån sex appeal att hans nya bekantskap väntar på hans lyxiga hotellrum.

Var det hans Randy West-liknande hår hon föll för eller var det den rutiga skjortan?

En del tjejer sminkar sig så subtilt att man inte ens ser att de är sminkade.

Nick Millard spelar en arg man som inte uppskattar att Geraldo har älskat med hans fru: "Hey man! You fucked my woman last night, I'm gonna kill you". styltar han fram.

Geraldo blir road och påminner honom om att han även lägrade hans syster och mor innan han dräper den försmådde mannen.

Geraldo är ofta glad. Här gläds han åt att klippas ihop med arkivbilder på en kvinna som inte riktigt greppat det här med att agera erotiskt.

Hon försöker vara sexig...😏

Roy sågar av hagelbössan. Ljudet av sågandet går tre gånger så snabbt som Roys armrörelse...

Geraldo övar ofta. Här övar han på att kasta pistolen mellan höger och vänster hand.

En helt olidlig hångelscen där flamenco-ylandet på soundtracket  sporrar till mer kyskhet än katolska kyrkan någonsin gjort.

Inget videoklipp denna gång. Däremot en fin bild på ovan nämnda Randy West!

Randy West: "Aktör".



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar