What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

söndag 28 januari 2024

BECKY (2020) USA, 93 minuter. Regi: Jonathan Milott & Cary Murnion.



Becky är hämndlysten

Becky ser förfärad ut. Varför???

Becky (Lulu Wilson) är en 13-årig tjej som försöker handskas med tillvaron efter moderns bortgång i cancer för ett år sedan. Hennes far (Joel McHale) är redo att gå vidare och har arrangerat en helg ute i sommarstugan med Becky, nya kärleken (Amanda Brugel) och hennes lille son (Isaiah Rockcliffe). Becky är allt annat än nöjd men snart ska saker bli långt mycket värre. Ett gäng nynazister har just rymt från en fångtransport och de letar efter något specifikt i den avlägsna sommarstugan.

Aha! En familj som tryckt upp matchande tishor för familjeträffen ramlar in på macken. Hu!

Skulle en tjurig flickunge kunna värma våra hjärtan här på Udda Film? Oddsen var sannerligen inte på tösabarnets sida då vi har en lång och väldokumenterad historia av barnförakt, åtminstone när de gestaltas på film. Haka på för fängslande svar på den viktiga frågan...

Hello dohhhh-ggie!

En annan snackis är förstås att det är Kevin James som spelar nynassarnas brutale ledare. Hur skulle han klara övergången från komedi till detta? Den frågan spelade föga roll för oss som aldrig (nästan) kollar på komedier. Visst, vi känner förstås till hans kända gestaltning av Paul Blart: Mall cop, men vi har inte sett filmen. Så från vårt perspektiv gjorde han en adekvat insats och även om allting spelades straight (Tack gode gud för det!) så finns det en del svart humor i rullen och James är högst inblandad i det.

Mera dohhh-ggie.

Becky då? Jo, flickebarnet går från klarhet till klarhet och utvecklas till -SPOILER ALERT- den mest brutala mördarmaskin man kan tänka sig. Den kallblodiga home invasion-situationen har tydligen lockat fram en total fullblodspsykopat i lilltjejen och vi gläds åt hennes påhittiga mördarmanér. ☺ Wilson gör ett mycket bra jobb i rollen och vi älskar de avgrundsvrål av blint raseri hon utstöter i sitt blodiga hantverk.

BETYG: 5(+)/7 Detta var verkligen en glad överraskning och vi ser fram emot uppföljaren.

Här är din nya familj Stumpan!

Där är han: Paul Blart.

Paussyrsa.

Hon har djurskelett som skatter. Mår Becky verkligen bra?

Hedning är hon också. Ducka alla religiösa freaks!!!

Filmens ondaste ögonblick.

Såja, skrik ut det bara. Det kommer kännas bättre efteråt.

Ett tyst skri (för ovanlighetens skull).

Vem gör det mest ont på?

Hon har gått med i det där mongonätverket Foxtrot. Hon är verkligen helt galen!!!

Becky är hämndlysten.

Hur många centimeter kan du få ner i din hals?

Robert Maillet skulle göra sig utmärkt som valfri skummis i en Lucky Luke-film.

Trailer



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar