What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

fredag 23 augusti 2019

RONDO (2018) USA, 88 minuter. Regi: Drew Barnhardt.



PTSD-terapi

Kan doggie bota PTSD?

Paul (Luke Sorge) har blivit utsparkad från armén och är ett posttraumatiskt vrak som bara super och bor hos sin syster Jill (Brenna Otts). Systern tröttnar på Pauls beteende och skickar honom till en terapeut som i sin tur ordinerar Paul lite fetischsexterapi. Saker tar dock en mörk vändning när Paul anländer till den hemliga sexklubben.

Nej. Bara whisky (och Neil Breen) kan bota PTSD.

Kanske borde Paul ha skickats till Neil Breen istället?* Den här filmen började relativt intressant och hade potential att bli en hyfsat originell indie-kultrulle. Det fanns en underliggande ton av svart humor och en vilja att pröva lite ovanliga grepp. Vi distraherades dock en smula av ett av dessa grepp. Man hade nämligen slängt in en berättarröst, vilket var helt okej. Grejen var bara att rösten var så fruktansvärt bekant för oss som kollar en hel del på TV-dokumentärserier. Väldigt snarlikt Morgan Freeman men ändå inte riktigt. Vi försökkte då förtvivlat komma på var vi hört denna röst. Steve Van Beckum heter mannen bakom rösten och han har så vitt vi vet inga som helst narratoruppdrag så tydligen är han en väldigt duktig imitatör.

Paul borde anat oråd när det bara var terapeuten som pratade och inte han.

Att vi säger "hade potential" indikerar att vi inte är helt supernöjda med denna rulle och det beror på den billiga lågbudgetstämningen** i filmen och att storyn och karaktärerna kommer i andra hand på bekostnad av "skojiga grepp", både manusmässigt och bildberättarmässigt. Det kan man ju ofta komma undan med så inget större fel i det men för oss kändes det i det här fallet ganska platt.

BETYG: 3(-)/7 Når inte riktigt fram trots en del skojiga idéer.

Män som vill ha sex. Har han i mitten en gay travel kit månne?

Vad är det där för kladdig fetisch?

Så kan det gå om man har PTSD.

Men vänta nu... Vad är det där för självmord?

Jaha? Chicks with guns helt plötsligt?

Kolla vilken kantig bål farbrorn har.

Oj vad geggigt! Hoppas kameraobjektivet är vädertätat.

Teaser

*Breen har ju som bekant, i en av sina gudomliga karaktärers skepnad, förmågan att bota PTSD med en simpel handrörelse.
**Ja, för en gångs skull på ett negativt sätt.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar