What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

fredag 30 augusti 2019

DOUBLE AGENT 73 (1974) USA, 72 minuter. Regi: Doris Wishman.


Med licens att döda filmkonsten

Kvinnor kan - göra minst lika kalkonusla filmer som män!

Heroinkungen Toplar behöver hittas och elimineras så man kallar in Agent 73 Jane Genet (Chesty Morgan). Hon får en kamera inopererad i vänstra bröstet så hon kan plåta alla bovar hon eliminerar. På detta sätt kan man sedan identifiera vem av dem som är Toplar.

Intressant fokus.

Ja, ni märker av resumén att det är en intelligent film vi har att göra med. Förutom det uppenbara: Att filmen endast syftar till att exponera Morgans kolossala bröst, lyckas Wishman koka ihop ett skolexempel på hur man inte ska göra film. Det är så urbota dumt och amatörmässigt att vilka studentfilmer som helst framstår som mästerverk jämfört med denna flygkrasch till film.

Sköterskan är en ung tjej.

Det pålagda ljudet är inte alltid i synk. Kameramannen har grava problem att hitta fokus och i vissa klipp ser det ut som att ett tilt/shift-objektiv sitter på kameran då en del av en karaktärs kropp är i fokus medan resten är ur fokus - och då på samma fokusplan! Klippningen ser ut att vara gjord med fårsax och valet av klipp på bl a fötter och annat irrelevant är ett mysterium. Skådisarna är så stela att de verkar ha rigor mortis och manuset tycks Wishman och Judy J. Kushner ha fisit fram på plats. Wishmans regi är minst sagt "tillåtande" då folk sneglar in i kameran och ser vilsna och paralyserade ut framför kameran.

...eller? Vi har en teori om att Wishman gör en Argento, fast tvärtom. Hon hoppar in som mordoffer.

Allt detta gör det hela till en smått kul filmupplevelse - ett tag i alla fall. Det roligaste är kanske att Doris Wishmans "female gaze" är miltals sleazigare än den sedvanliga manliga blicken som dominerar sådana här slags filmer. Wishamn tar alla chanser att zooma in på Morgans bröst hur illa det än passar "handlingen". Sedan finns det en hel del urkorkade smådetaljer man kan le åt som tuttkameran t ex. Intressant att en blixt fyras av varje gång agenten lyfter patten och fotar. Var kommer den ifrån? Hur ska filmen (för detta var innan minneskortens tid kids!) framkallas? Ska Agent 73 skita ut den? Varför spelas filmen sedan upp på en filmprojektor när det är stillbilder? Själva titeln på filmen är t o m den ett haveri på ordlekar. Man vill självklart anspela på bröststorlekar men Agent 73 är ju ingen dubbelagent. O s v, o s v....

BETYG: 3(-)/7 En klassisk gammal ultrakalkon som är kul et tag. Den blir dock rätt tradig i längden.

Den roligaste budgetlösningen vi sett när det gäller att fejka nattklubb. En röd och en grön lampa på skådisarna som står framför en stor aluminiumfolie som några praktikanter skakar. 👍

Klart han är omtumlad. Han har just blivit tit-slappad!

Detta vill ni se när ni duschar.

Kanske filmhistoriens lamaste försök att efterlikna duschmordet i "Psycho".

Är det där den nya colan i ÖB:s sortiment?

Stackars Chesty måste haft ett helvete att hitta BH i rätt storlek.

Vadå? Brukar inte alla kvinnor knåda sina bröst, det första de gör, när de ska kliva ur sängen???

Sharp dressed man på väg till hästkapplöpningarna...p g a att Wishman har en massa arkivklipp från en sådan som kommer ge "production value" till filmen.

Han är så raketfull att han inte märker att brösten har slickar på är ungefär 23 ggr större än hans flickväns.

Tänk er att trippa i det rummet, med de gardinerna och den tapeten. 😵

 Han har, som ni tydligt kan se, just blivit HUGGEN i ansiktet med en trasig flaska. 😁

Varför ha bilder i en trailer när man kan köra med textskyltar?

Chesty dinglar omkring.

Hela spektaklet.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar