What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

torsdag 5 november 2020

YOU'RE NEXT (2011) USA/Storbritannien, 97 minuter. Regi: Adam Wingard.



VM i dumjävel

Når de klimax tillsammans? Kanske inte.

Familjen Davison samlas i ett flådigt hus på landet för att fira föräldrarnas 35-årsjubileum som gifta. I syskonskaran finns en del spänningar och det dröjer inte länge innan två av bröderna börjar tjafsa med varandra. Deras syskongräl avbryts dock abrupt när villan de befinner sig i attackeras av psykopatiska främlingar som till synes helt utan motiv vill döda dem alla på de mest brutala vis.

En töntig låt på evig repeat är inte dumt.

Vi såg någon YouTube-typ tala sig varm om den här filmen och även om vi inte förlitar oss speciellt mycket på sådana här individer var vi ändå glada över att han gjort oss uppmärksamma på en home invasion-rulle vi inte kände till. Sådant kan ju vara skoj.

Efter det lama ligget vill hon "driva ut" minnet av den och då är en...screwdriver perfekt... 😑

Det dröjde dock inte länge innan vi insåg exakt hur full av skit denne "recensent" var. Detta var dock bara en kort rekommendation från denne snubbe, då vi aldrig skulle ge oss på att kolla en full recension innan vi ser en film. Vi fick redan från början en känsla av att filmen hade alldeles för bråttom med att dra igång saker och då menar vi inte bara för de inledande morden. Snabbt började även dumjävelskapet med det ena askorkade beslutet efter det andra från karaktärernas sida. Idiotier man mer förväntar sig i en billig slasher-film (Där det är helt okej!) Manuset var helt enkelt riktigt uselt och rätt förutsägbart.

Tur att någon har kletigt karamellblod så man kan skriva så fint på glasrutor.

-SPOILER ALERT- Dumheterna gav upphov till så många frågor. Varför gjorde man si eller så? Psykopaterna var helt enkelt inhyrda mördare - lejda av två av bröderna, som då hade denna briljanta plan att låta döda alla utom en av flickvännerna som skulle vara vittne och ett slags alibi då hon berättar om att vettvillingar attackerade dem. Planen går åt pipan när denna brud (Sharni Vinson) visar sig vara ett badass som försvarar hela gruppen. Men hur kunde dessa mördare, som var tränade soldater, agera så oändligt korkat i sin likvidering? Och var de alla metodskådisar då de även helt i onödan mördade grannarna på ett högst sadistiskt vis? Deras dumhet och ofantliga tur vad gäller planerade fällor överträffades bara av familjens äggskalledumhet. Ta t ex den lysande idén om att skicka ut den förmodat snabbspringande dottern i mörkret där fan vet hur många mördare gömmer sig beväpnade med armborst. Kronan på verket blir när bruden springer rakt in i en uppspänd pianotråd som är i PERFEKT höjd för att skära av hennes hals. D v s den hade varit i brösthöjd om någon av killarna sprungit ut... Många av dumheterna gav upphov till skratt och i slutet blir det riktigt komiskt när vår hjältinna avlivar en av de onda bröderna genom att trycka en köksassistent ner i huvudet på honom. Var det verkligen tanken att denna allvarsamma film plötsligt skulle kännas som en gammal Peter Jackson-splatter? LOL. Knappast va?

BETYG: 2(+)/7 Oerhört korkade karaktärer i ett imbecillmanus. Dock ändå ett visst underhållsvärde i våldet och den oavsiktliga komedin.

Någon spanar på den MILF:iga morsan...

...vilket är mer än förståeligt när det är 50-plus-skönheten Barabara Crampton som spelar henne.

Är det någon som tröttnat på komikern Tom Green månne?

Episk dumhet i denna scen - med föräldrarnas godkännande.

Nämen där ska väl inte kniven sitta?

Den här karaktären gör det självklara: Dröjer sig ensam kvar i rummet där en av familjemedlemmarna blivit bestialiskt mördad.

Möt filmens radarpar: Chill & Zen.

Tiger King får lite huvudvärk.

Det blöder förvånansvärt lite efter att ett dussintal kötthammarslag har matats med full kraft i dennes huvud.

Det är PRECIS vad ni tror! Shoutout till alla tyskar.

Notera ljusstrimman som skiner genom nyckelhålet.

Detta trots att någon uppenbarligen blockerar det. De maskerade typerna måste vara mer tomma i huvudet än vi anat.

Ett lammhuvud svävar i mörkret.

Hjältinnan är oerhört hemmastadd i huset hon besöker för första gången. Det var inga problem att snabbt hitta snöre, tegelsten, krok m m för att rigga denna fälla (Yxan har hon snott av en av mördarna).

Någon måste krönas till dumskallarnas konung. Denna köksassistent passar bra som krona. 😅

Man försöker desperat göra filmen coolare med att peta in Lou Reeds "Perfect Day" i trailern.

Kanske blir det bättre om trailern är på tyska? Ja, så är det u. Även om tyskarna behåller den töntiga låten som faktiskt är med i filmen.

Alla dödsfall i filmen. Söt Jansson-vinjett i början. 😊



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar