What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

söndag 6 december 2009

CAGED HEAT (1974) USA, 80 minuter. Regi: Jonathan Demme.

Långt innan Jonathan Demme gjorde framgångsrik mainstream-film skapade han denna sleaziga klassiker. Vem fan hade då trott att han senare skulle göra en sådan succéfilm som "När Lammen Tystnar"? "Caged Heat" är nämligen en riktigt usel rulle. Den har dock sin charm och blir därför bitvis rolig.


Sminkning är en viktig del av en interns vardag.

Erica Gavin gör här huvudrollen som Jaqueline som åker in i finkan efter en misslyckad drogaffär. Gavin är främst känd som den sexiga men superelaka Vixen i Russ Meyers klassiker med samma namn. Tyvärr har Gavin här gått ner åtskilliga sexiga kilon och är inte alls längre den kurviga Meyer-kullan hon en gång var. Hon har dock här fortfarande schysta lökar.*


 Ja det är sant...

Detta kvinnofängelse är ett dystert ställe där man kan få en örfil om man snor de tuffa tjejernas cigg. De elaka kvinnoplitarna kan få för sig att hälla extra salt i soppan och även toppa det med att slänga i en kackerlacka! Är man riktigt olydig kan man bli slängd i isoleringscellen utan kläder och vill det sig RIKTIGT illa hamnar man hos den sorglige pervodoktorn som "behandlar" en med elchocker. Samme doktor förklarar för de nyintagna att han inte alls finner något nöje i att se de unga brudarna ta av sig alla kläderna. Han verkar dock finna nöje i att droga tjejerna samt fota och antasta dem... Det positiva med fängelset är att hygienen är prioriterad då man duschar väldigt ofta!


"Detta skänker mig ingen som helst glädje! *flås flås*"

Ovanstående låter väl som en fantastisk film? Tyvärr är amerikanerna inte jättebra på det här med WIP-filmer och denna film tappar en del på de buskiselement som dyker upp ibland. Barabara Steele, känd från bl a Bava's "Black Sunday", spelar över totalt som den pryda och handikappade fängelsedirektören. Ungefär som någon rektor i en "hilarious" college-komedi. Ett annat "skitroligt" exempel är när en vakt blir skjuten i röven och ett fisljud hörs... Skådespeleriet i övrigt är ganska kasst men det behöver ju inte vara en nackdel i dessa sammanhang. Trots all skön nakenhet i filmen når den inte fullt till de höjder (alt. bottnar) man vill ha i en härlig WIP-film. Den är helt enkelt inte tillräckligt rå.

BETYG: 3/7.


En film som verkligen bitchslapar dig! (???)


 Barbara Steeles skådespeleri är en smula handikappat.


 Snygg är hon i alla fall...


Yep, WIP-film = catfight.


 Oj oj oj! Se så arg hon är...


 ...inte ens Stefan & Krister hade gestaltat det bättre!


"Nä vänta doktorn! Jag har sett på Uppdrag Granskning att sån här elchockbehandling inte är så lyckad..."


 "NEEEJ! Var är Janne Josefsson när man behöver honom? Aaaaarrrggghhh!"


Kåkmästerskapen i löpning?


 Stygga flickor kokar hårda planer.


Dr. Love lägger sina helande händer på en patient.


Ja, Kalle Anka är också med i filmen.


Den gode doktorn inventerar operationsverktygen.


 "BANTA NU!!!"

*Ja, jag är man och jag älskar att kolla på nakna kvinnor! Konstigt va?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar