What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

fredag 9 februari 2024

LIZA WARDEN FROM HELL (2022) USA, 43 minuter. Regi: Dustin Ferguson.



Allt annat än fängslande

Fem minuter av detta är ju spännande.

En ung kvinna (Janet Lopez) låter sig spärras in i ett tvivelaktigt kvinnofängelse för att ta reda på vad som hände hennes syster. Hon anar dock inte vidden av depravitet som väntar. Den sadistiska fängelsedirektören Liza (Alana Evans) roar sig inte bara med att misshandla och utnyttja fångarna sexuellt, hon bedriver även en lönsam verksamhet tillsammans med Dr Mixter (Robert Lankford) där de videofilmar sexet och säljer filmerna till högt betalande kunder.

Räcker verkligen sju långa sekunder för denna etableringsbild?

Det var länge sedan vi avnjöt en WIP-rulle här på Udda Film så vi kände oss rätt så peppade på den här våfflan som tycktes vara en hyllning till den mysiga gamla genren. Men vad hände egentligen med vår annars så pålitliga magkänsla?

Vad sägs om 30 sekunder av detta?

Låt oss börja med en djup filosofisk fråga: Kan en WIP-film någonsin vara riktigt dålig? Om man bortser från nyanserna i semantiken brukar det det alltid finnas någon form av charmig sleaze som kan rädda det allra sämsta pekoral från att vara en helt misslyckad våffla. I och med denna film vete dock fan...

Brinke gör sin plikt som affischnamn. Marneen Fields till vänster var med i den gamla WIP-rullen Hellhole (1985).

Filmen påstås online vara 65 minuter men som ni ser ovan är versionen vi just tittat på dryga 20 minuter kortare. ÄNDÅ är skiten utdragen! För att vi ska få någon slags bakgrund har vi en scen på fem minuter där "Michelle" talar in i kameran. Ett svepande soundtrack gör hennes ointressanta monolog svår att höra så redan där är man uttråkad. Priset på padding tar ändå etableringsbilderna och då framför allt på Los Angeles stadsvy. Vi får en 30-sekunders (!!!) glidande vy över skyskraporna med pålagt trafikljud på ljudspåret.

Porraktrisen Alana Evans tar ett blad ur Dyanne Thornes bok och tvättar sig noga.

Visst, det dyker upp en del nakna brudar. Det är lite lesbiskt, en del duschrelaterade scener och Liza tar fram piskan. Det hjälper dock föga när man redan tappat intresset för länge sedan. Scream Queen-legendaren Brinke Stevens dyker upp och slösas bort i en liten roll som plit. Förmodligen var det väl bara coolt att ha henne i rollistan. För att ytterligare dra ut på filmlängden avslutas den redan korta filmen med sex minuter erbarmligt sakta krypande eftertexter. Ni mattesnillen har då räknat ut att det inte kan ha hunnit hända speciellt mycket under filmens gång.

BETYG: 2(-)/7 Skitfilmen räddas från en etta av de exploativa nakenscenerna.

I fångenskapen får man bjuda lite på sig själv.

Fräsch man fluktar.

Även i en helveteshåla kan man ha skoj. Särskilt när man diskuterar storleken på pojkvänners kukar. 🍆

Hiskelig tortyr!!!

Allegoriska bilder i bästa Eisenstein-stil!

Trailer



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar