What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

söndag 4 februari 2024

THE KILLER (2023) USA, 120 minuter. Regi: David Fincher.



Reklamspot för framtidsyrket

Att vara yrkesmördare är lite som att vara filmskådis. Lite skoj action och timmar av tråkig väntan emellan.

En extremt professionell yrkesmördare (Michael Fassbender) drabbas av ödet då ett uppdrag går åt pipan och utlöser ett händelseförlopp där han kastas in i en slags kontrollerad existentiell kris.

Han är verkligen psykopat! En hel jävla spellista full med The Smiths.🤮

Nej, det är inte en remake av John Woos klassiska hitman-våffla utan en spillrans ny rulle av mannen som gav oss "Seven" och "Fight Club". Udda Films-magkänslan insisterade på att detta skulle kunna vara en bra film, så med stor nyfikenhet bänkade vi oss i den potatisskruvflottiga soffan här på redaktionen och tryckte på play på vår hemmabioanläggning av masonit.

Det är alltid viktigt att stretcha. Vilket jobb man än har.

Stämningen var direkt till vårt gillande då vi har en förkärlek för kliniskt professionella mördare som gärna filosoferar över sin yrkesverksamhet. Fassbender fungerar väldigt bra i huvudrollen där hans uttryck får navigera sig genom ett minimalt känsloregister samtidigt som han i princip aldrig är ur bild. Som tur är har han ett audiospår där han med voiceover förmedlar det subtila tumult som pågår i hans hjärna.

Hans yrkesklädsel: "Tysk turist"! 😅

Det vi kan tycka är lite knepigt är att han -SMÄRRE SPOILER- faktiskt har en kärleks(?)relation till en kvinna, som är en MacGuffin* för hans fortsatta handlande i filmen, så därmed nödvändig. Just tanken att denne kallhamrade typ som sätter stolthet i att åsidosätt empati skulle ha känslor för en kvinna känns lite motsägelsefullt. Ja, för det handlar uppenbarligen inte om någon trofébrud bara. Men visst, fuck it!

Ah! Yrkesmördarens glamorösa liv. Vem fan har annars råd med Donken i sådana här tider?

Vi fattar genast tycke för denne antihjälte och han är något av en psykopat-James Bond med oändliga resurser till sitt förfogande. Vi älskar att han tar sig förbi avancerade säkerhetssystem genom att shoppa på Amazon! 😄 LOL. Undra hur mycket av 175.000.000$-budgeten de pytsade in med?

BETYG: 5(+)/7 Skönt med lite bra film för ovanlighetens skull här på Udda Film. Betyget kanske hade varit snäppet bättre om vi hade sluppit plågas av ideliga The Smiths-låtar på soundtracket.

Showtime.

Yrkesbonus: Att flukta!👀

Vår antihjältes flickvän har just genomgått en skönhetsoperation för att mer likna Bride of Frankenstein.

Ett arkiv av reggskyltar? Den som spar han har!

Ibland kan du som yrkesmördare stöta på arga typer.

Helloooo dohhh-ggie! Such a goooood boy.

Inte duschångest va?

"She looks like a Q-tip".😄

Ska man produktplacera så kan man lika gärna trycka plattan i mattan!😆

Du vill också bli yrkesmördare när du ser denna trailer!

*Den har vi redan förklarat, så antingen plöjer ni igenom hela vår blogg (Fat chance!) eller så googlar ni skiten.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar