What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

fredag 16 februari 2024

THE SADNESS (2021) Taiwan, 100 minuter. Regi: Rob Jabbaz.



28 Rapes Later

The 'Rona is back! Var är Cool Cat när man behöver honom???*

I ett stilla Taipei varnas det för att det nya Alvin-viruset har nått pandemiska mått men detta avfärdas av de flesta som bluff eller politiskt trams. Det unga paret Jim (Berant Zhu) och Kat (Regina Lei) skiljs åt när den senares arbetsdag börjar och samtidigt börjar något långt mer fasansfullt att ske. Jim blir på hemvägen vittne till hur folk runt omkring honom plötsligt förlorar vettet och ger sig på sina medmänniskor i sadistisk frenesi.

Som ni ser är det ett väldigt potent virus.

Vi ajournerar våra fördomar mot asiatisk film (Med undantag för kaiju-filmer och annat skoj förstås!) här på Udda Film och kollar in denna våffla som vi tyckte hade en intressant premiss. Ja, för visst är det skojigt när världen går åt helsefyr och folk blir skogstokiga? Vi förväntade oss inte någon "28 Days Later" eller den lysande uppföljaren "28 Weeks Later" men tänkte ändå att den här rullen kunde vara intressant.

Varför är mormor så skadeglad?

Det blir faktiskt en smula som ovan nämnda filmer men lååångt mer blodigt och brutalt. Det finns inte mycket logik i hur folk kan förvandlas från panikslagna offer till blodtörstiga sadister. Visst, de som bara får blod eller andra kroppsvätskor på sig kan man ju köpa men när offren blir -SPOILER ALERT- våldtagna i ögat (!!!) och därmed en erigerad penis bör ha förstört hjärnan kan man ju undra hur offret plötsligt är en funktionsduglig megasadist. 😀 Det är inte enda exemplet men definitivt det färgstarkaste. Vi ska kanske tillägga att man inte ser några sexuella oegentligheter i rullen. Det bara visas tillräckligt för att man själv ska kunna räkna ut vad som händer. Så den som väntar sig en pervers sexfest får gråta i sin drink över att bara få se ett vältränat mansarsel och något blodigt bröst.

Aha.

Vi är smått positivt överraskade av filmen då vi som sagt är extremt fördomsfulla mot asiatiska produktioner. Ta bara den överhajpade serien "Squid Game" som ett lysande exempel. Störtskön premiss som förstörs av rena rama buskisskådespeleriet. Klart oskön kulturkrock där. Vi kan däremot totalt identifiera oss med Godzilla när han trampar sönder valfri stad. 🥰 Men tillbaka till den här våfflan. Även om det är bra drag i den här rullen tycker vi den tappar lite under sjukhusfasen. Här får vi även exempel på klassiskt asiatiskt buskisagerande, om än i mildare form.

BETYG: 4/7 Ja denna bloddrypande historia är faktiskt rätt underhållande i all sin brutalitet.

Marilyn Manson har verkligen åldrats.

Inte helt ovanligt att man vill gå på sin granne med en häcksax faktiskt.

Skadeglädje och sadism präglar de infekterade.

Det blir blodigt på tunnelbanan.

Väldigt blodigt!

Att hälsenor kunde vara så sega.

Den här smarta tjejen ger sig på halspulsådern istället.

Tittut! Eller titt-in?

Ja, tänk att ha mage att yla så.

 Nej, männen skonas ej från den sadistiska våldtäktsvågen.

Inte undra på att vår hjälte drar gasen i botten när "Die Grosse Knüller aus Taipei" börjar jaga honom.

Höjden av masochism?

Japp, summerar denna våffla ganska bra.

En hattippning åt "Scanners".

Herr Infekto här ser lite ut som en asiatisk Putin. Fast har är långt ifrån lika ondskefull som det ryska aset.

Ungefär samma vy som Julia Roberts hade i "Leave the World Behind".

Det är faktiskt inte så konstigt gumman.

Nej, det blir inte riktigt en hyllning till "Day of the Dead".

"Heeeeeere's Asiatiske Putin!!!"

Han år dock bra mycket vulgärare än Jack Torrance.

"Shh! Säg inget men det var här vi tillverkade coronaviruset."

Jodå, det blir lite asiatiskt buskisskådespeleri.

Hello baby!

Värst vad vulgär man blir av viruset.

Trailer




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar