What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

söndag 25 augusti 2024

IN A VIOLENT NATURE (2024) Kanada, 94 minuter. Regi: Chris Nash.



Duktig skogvaktare

Jansson, är det du?

Ett gäng ungdomar har åkt långt ut i skogen för lite skön avkoppling. Vid ett förfallet gammalt brandtorn hittar de en medaljong som de tar med sig. Detta visar sig vara ett enormt misstag då medaljongen är det sigill som håller den odöde Johnny begravd under brandtornet. Nu väcks han till liv och vill ha sin medaljong tillbaka.

Hm, kanske fel medaljong.

Udda Film ger sig återigen på en superhajpad film och den här gången är vi försiktigt optimistiska. Förhandssnacket, som vi inte lyckades undgå, handlade mycket om hur vidrigt det skulle vara med en slasher ur mördarens synvinkel. Det fick oss tillfälligt att tro att detta skulle vara någon slags första-person-perspektivrulle, men så är inte fallet. Redan öppningsbilderna skvallrar om att detta är något annat.

Douchey McDouchebag. Gör henne illa Johnny!!!

Stilen påminner snarare om utmärkta Son of Saul (2015) med sin ta-rygg-på-stil. Den här rullen är dock inte fullt så klaustrofobisk trots att den också använder 4:3-formatet. Vi blir alltså en fluga på väggen som mestadels följer Johnny och hans lufsande i skogen. Perspektivet skiftas dock en del till framför allt ungdomarna och deras triviala förehavanden.

Slit och släp.

Det är väldigt sparsmakat med musik och den som finns dyker främst upp i diegesen*. Vi tycker detta passar den här filmens format perfekt. Vi myser faktiskt lite skadeglatt åt tanken på hur många mainstream-muppar som sitter och irriterar sig på att "Det händer ju för fan ingenting!" när vi ser Johnnys ryggtavla på en av de långa skogspromenaderna utan annat ljud på soundtracket än skogens sus och vår väns tunga steg. 😊

Vill ha!

Ni anar förstås att vi verkligen gillar denna rulle. Den känns lite skönt originell i skräckbruset men den skulle kunna ha varit betydligt råare. Paradoxen med den här våfflan är att det finns en del riktigt brutala mord men dessa skänker snarare svart humor till den än råhet. Lite synd ändå då den här filmen hade potential att vara en riktig knytnäve i magen. T ex hade storyn kunnat kompliceras lite genom att göra offren mer sympatiska. Nu kunde man ju knappt vänta på att få se douchebagsen möta sitt öde.

BETYG: 5(-)/7 Trots våra reservationer (och hajpen) halkar den här rullen in i vår Best Of-hög.

Så söt!

The ultimate gamnacke.

Se Johnny vandra LÄNGE i den mysiga skogen era mainstream-töntar.😈

Is this the last face you'll ever see? Söt i sådana fall.

Oändligt mycket bättre vedklyv än crappet de säljer på Jula.

Distraherad.

Lauren-Marie Taylor som var med i "Fredagen den 13:e del 2".

Trailer

*Alltså i själva handlingen. Typ en bilradio etc.

PS. Jaha, IT-mupparna har varit igång igen på Blogger.com. Har de fixat till de buggar som finns tro? Nähe, det är väl klart att de inte gjort det! Istället har de försämrat bilduppladdningen samt fuckat upp de externa emojisarna. I Udda Films utopiska fiktiva diktatur skulle sådana här vandrande ollon direkt skickas till någon uppfostringsanstalt. Typ Dachau... DS.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar