What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

fredag 30 augusti 2024

ENTER THE DEVIL (1972) USA, 83 minuter. Regi: Frank Q. Dobbs.



Please enter....any day now!

Det är snart lokalval och sheriffen har ett vinnande leende.

Någon mördar besökare i öknen men den lokale sheriffen (John Martin) är för besvärad av att börja nysta i fallen då det är lokalval snart så han avskriver dåden som olyckor. Antropologen Leslie (Irene Kelly) beger sig ut till öknen för att undersöka möjliga historiska bevis för sektverksamhet i området och kommer snart att inse att sekter inte nödvändigtvis behöver vara förpassade till historien.

Fan också. Korset är åt fel håll.

En billig och grynig gammal djävulsdyrkarfilm kan väl potentiellt ha en skvätt charm, men då krävs det till att börja med ett gäng djävulsdyrkare. Det var en huvudingrediens som fattades i den här filmen. Näpp! Inga dyrkare av Hin Håle och sannerligen ingen Hornper heller. Det visar sig istället att The Brotherhood of Death (som även innefattar kvinnliga medlemmar) är kristna!

Vice-sheriffen: Asshole.

Okej. Varför inte? Gud(arna) ska veta att kristna gjort horribla saker genom historien och detta brödraskap vill tydligen inte vara sämre så människooffer står högt på agendan. Oklart varför, men skitsamma! Det stora problemet är dock att vilken sida av det abrahamitiska spektrat de än står på är deras verksamhet pisstråkig och ges inte mycket utrymme i rullen. Istället får vi följa ett gäng högst osympatiska karaktärer i deras långtråkiga göromål i öknen. Tiden puttrar sakta fram till det förutsägbara slutet. Eller ja -SPOILERR ALERT- vi hade kanske inte räknat med att sheriffen skulle utföra en kallblodig massaker på sekten. Men det var väl förmodligen nödvändigt för att snabbt få slut på den sömninducerande våfflan.

BETYG: 2/7 Långtråkig historia vars titel utgör en totalblåsning. Man skulle kunna säga att filmen är....öken.

"Varsågod. Lite spons-bira åt dig."

Så ser ett förkolnat lik ut.

Avvisad redneck tar för sig: Super-asshole.

Asshole-orm.

Vicen tar sig en sipp av ytterligare en sponsoröl. Bartendern i bakgrunden tycker säkert han är ett asshole som inte tackade för gratisbiran.

"Taggtråd ska du ha! För det står i den Heliga Skrift....någonstans."

Ni förstår säkert att det är munkkörer på soundtracket här.

Asshole-sekten bränner henne på bål av sharia-anledningar.

Ja ja, ni vet väl att ni inte ska åka av vägen? Ni fattar väl att detta är den oundvikliga konsekvensen av det???

Okej, ett plus för atmosfären här. Munkkåpeprocession med facklor och kors ackompanjerat av sakrala manskörer.

Ja, vi sa ju att det var ölsponsring. Tur det, med denna låga budget.

Ha! Trailer innehåller nästan alla sektscener som finns i filmen.

Har ni slut på melatonintabletterna har ni hela filmen här. Sov gott!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar