What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

fredag 16 augusti 2024

HOUSEBOAT HORROR (1989) Australien, 85 minuter. Regi: Kendal Flanagan & Ollie Martin.



Cropsy Vorhees mate!

Ja, var är Gaz?

Ett rockband åker med ett filmteam till avlägsna Lake Infinity för att spela in en musikvideo. Lokalborna är måttligt förtjusta i detta besök då det för många år sedan var ett annat filmteam på besök och den gången slutade det med tragedi och ond bråd död. Någon är dock mer än irriterad över besöket och börjar ta krafttag mot inkräktarna.

Nämen, där är han ju!

Vi skickade en motion till billighetsministeriet i Udda Films republik med en begäran om lökig ozploitation och detta var vad vi fick serverat. Skjuten på video och tydligen med några skådisar från den australienska TV-långköraren "Neighbours" fick vi exakt vad vi yrkade på. Lökigheten står mest det s k rockbandet (Musiken de låtsas spela till är allt annat än rock!) för. De är sådana megatöntar att Easy Action framstår som världens coolaste rockgudar i Blood Tracks (1985).

Med en sån här titel-font vet man vart det barkar.

Trots den spartanska videonivån blir det en hel del (billig) gore och även en smula T&A. Framför allt det senare (i det senare, d v s: A) då bandets i särklass största tönt har en vision då han sitter i skogen och röker oklar substans där en för storyn helt meningslös badnymf (Sandra 'Scarlett' Wilson) kliver upp ur sjön och knallar iväg ut i skogen med sin saftiga cellulitprydda bakdel.*

Ja, kolla bara vinjetteringen på denna bild (om ni kan slita blicken från de vackra männen).

Vår slasher-vän är en skamlös Jason-wannabe, komplett med rustika brallor och rejäla arbetarkängor. Hans händer skvallrar om att eventuellt ha jonglerat med molotov cocktails eller blivit illa bränd - vilket naturligtvis en liten pojke blev i ovan nämnda tragedi. Så där har vi "The Burning"-kopplingen. En mystisk kvinna som verkar släkt med mördaren dyker också upp och hon för omedelbart tankarna till Deborah Reed i Troll 2 (1990). Överspelet hon bjuder på kanske inte riktigt når den nivån men ändå. Hon påminner även utseendemässigt om Reed.

BETYG: 3(-)/7 Viss charm har våfflan ändå i sin billiga crappighet.

Udda Films utrikeskorre blir lite nostalgisk när han ser en VB.

Vilken tur då att hon duschar med trosorna på så att det inte är exkrementer i hela duschen.

Slasher-chic.

Nej.

Nu kanske ni anar vad vi menar när vi säger att detta påminner om "Troll 2"-Reed.

Megatönt får visioner av cellulitnymfer.

That's right mate, "Walkabout phone thing" är precis vad de kallas.

Gore mate.

Ihopsvetsade hästskor är onekligen ett kreativt mordvapen.

Varför inte? De är ju bullshit-artister allihopa!!!

I duschen har hon minsann trosor på sig men inte när hon badar i sjön. Good on ya!

Han dog - TROTS att han hade kondom.

Tom Savini medverkade INTE i produktionen.

LOL.

Lockande trailer. (Notera ekot på "Horror"!)

*Vi vill med detta slå ett slag för (och på!) skönheten denna, i samhällets mening imperfekta, bakdel bjuder på. Som den berömde skalden Sir Mix-a-Lot sade: "Baby's got back".



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar